Yeşiller Partisi Hamburg Eyalet Milletvekili Nebahat Güçlü’nün mecliste bulunan posta kutusuna kimliği belirsiz kişi yada kişilerce tehdit mektubu gönderildiği bildirildi. Sadece alıcı ismi yazan ve içinde el yazısıyla yazılmış tehdit içeren kelimelerin ve karikatürlerin yer aldığı mektupta Güçlü için ‘Senin gırtlağını kesmek lazım’ şeklinde ifadeler kullanıldı. Mektupta, Federal Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz ile kardeşi için de hakaret içeren notlar bulunuyor.

Konuyla ilgili meclisi bilgilendirdiğini kaydeden Güçlü yaptığı açıklamada, “Tehdit mektubu Hamburg Meclisi aracılığı ile Eyalet Kriminal Dairesi’ne (LKA) teslim edildi. 3 sayfalık mektupta Türkler, Müslümanlar ve Federal Hükümetin Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz hakkında hakaret içeren cümleler de var.” dedi.

Güçlü, meclisteki posta kutusuna gönderilen bu mektubun, daha çok korkutma amaçlı yazılmış çirkin bir mektup olduğunu belirterek, “Hamburg Eyalet Meclisi Başkanvekili olduğum dönemde ve daha sonra da buna benzer mektuplar almıştım. Ama bu zamana kadar hiç ‘gırtlağını kesmek lazım’ gibi can güvenliğimi tehdit eden bir mektup almadım. Mektup her ne kadar ürkütücü olsa da beni yaptığımı çalışmalardan alıkoymayacak. Çalışmalarıma aynı şekilde devam edeceğim.” dedi.

Türk Federasyonu'nun gecesine katıldığı için partiden ihracı istenen Güçlü tehdit mektubunda bu süreçte çıkan haberlerin etkisi olabileceğini söyledi. “Son dönemlerde hakkımda olumsuz ve kısmi asılsız haberler nedeniyle bu tür zihniyetlerin yeniden hedefi olduğuma inanıyorum. Zira bu haberlerin ardından benimle birlikte kızım da gerek sosyal medya üzerinden gerekse bu tür yollarla tehdit ve hakaretler içeren mesajlar almaya başladık. Zaten bana gönderilen mektupta ‘Türk Nazi’si’ şeklinde hakaret etmeleri de son olayların bazı basına yansıma şeklinin etkisinde kaldıklarının kanıtıdır.” diyen Güçlü açıklamasında “Asıl bu tür tehdit ve hakaretleri yazanların ırkçı oldukları ortadadır.” ifadelerini kullandı.