Raindrop Türk Kültür Merkezi tarafından bu yıl 5.’si düzenelenen geleneksel Türk festivaline binlerce kişi katıldı. ABD’nin yedinci büyük şehri San Antonio'da düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.

San Antonio Belediye Başkanı Ivy Taylor, Belediye Meclis üyeleri Alan Warrick II ve Ron Nirenberg'nin de katıldığı festivalde sunulan Türk döneri, ev yapımı Türk baklavası, gönüllülerin hazırlamış olduğu gözleme, mantı, içli köfte, lahmacun ve pide Amerikalılardan tam not aldı. Belediye Başkanı Ivy Taylor, 4 Nisan 2015 tarihini 'Türk Festivali' günü olarak ilan etti ve belgesini Raindrop Türk Kültür Merkezi yetkililerine takdim etti.

Teksas'ın filmlere konu olan gözde tarihi mekânlarından Alamo kalesi önünde gerçekleştirilen festivalde folklor gösterisi ve canlı müzik performansı katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Hat ve Ebru sanatı, katılımcıların büyük ilgisini çekti.

6 eyalette 17 şubesi bulunan Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş, festivale gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirtirerek “Bu tip Türkiye'yi Dünya'ya tanıtan ve ülkeler arasında kültürel bağ oluşturan kültür festivallerini her şehirde düzenliyoruz. San Antonio şehrinde düzenlenen bu festivale emeği geçen tüm gönüllere canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

San Antoino'nun en çok izlenen kanallarından biri olan Kanal 4'te 3 farklı programda, Türk yemekleri, sanatları, folklor ve müziği tanıtıldı.