Kimse Yok Mu gönüllüsü Türk öğrenciler, Kenya’da kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukları Ramazan ayında sevindirdi. Kenya'da yaşayan öğrenciler, Kimse Yok Mu’nun geçen yıl açılışını gerçekleştirdiği Mama Feuzia yetimhanesinde kalan yaklaşık 110 yetim ve korunmaya muhtaç çocuğa Ramazan kolisi ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Yaklaşık 80 ülkede insani yardım dağıtan Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayında da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

8. Sınıf öğrencisi Mehmet Bahadır Kılıç elinde erzak kolisiyle şunları söyledi: "Burada Türk kolejinde okuyorum. Kimse Yok Mu’nun ihtiyaç sahibi insanlara ve yetim çocuklara yönelik çalışmalarını duyduk. Arkadaşların Ahmet Çağrı, Hacı Kemal, Kağan ve Ömer ile birlikte bizde katılmak istediğimizi söylediğimiz de annem ve babam çok mutlu oluruz dediler. Aynı sınıftan 6 arkadaş sabahtan başladık yardım dağıtmaya, şimdi de yetimhanedeki çocuklara erzak paketi getirdik. Burada bulunan kardeşlerimize aramızda topladığımız paralar ile hediyeler aldık vereceğiz inşallah."

Yetim ve korunmaya muhtaç çocuklara Ramazan kolisi ve çeşitli hediyeler götüren gönüllülerden Cemal Yavaş, ‘‘Burada kalan çocuklara yardım etmenin ne kadar tatlı bir duygu olduğunu kelimelerle söylemek mümkün değil. Kimsesiz çocukların yüzlerin gülmesi bizimde içimizi güldürüyor." diye konuştu.

Anne baba şefkatinin ne olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Yavaş, "Yetimhane şartlarını onların vesilesiyle görüyorum. Bizler için ayrı bir şükretme imkânı doğuyor. Asıl biz onlara teşekkür etmeliyiz yardımlarımız kabul ettikleri için. Hayra vesile olan Türk kardeşlerime buradan çok teşekkür ediyorum, Allah ebeden razı olsun’’ dedi.

Yetimhanede kalan çocuklardan Kahayar Oumar aldığı hediyelerden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle anlattı: "Benim annem babam hayatta değiller. Kardeşimle birlikte kalacak yerimiz olmadığı için dışarılarda kalıyorduk. Bizim için buraya gelen, bizlere yiyecek getiren kişilere çok teşekkür ediyorum. Bizim yaşımızda olan öğrenci arkadaşlarıma getirdikleri hediyeler için teşekkür ediyorum. Tanıştık arkadaş olduk çok güzel oldu bizim için. Bundan sonra sık sık geleceklerini söylediler hepsinden Allah razı olsun, sağ olsunlar.’’

Kimse Yok Mu Derneği Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Koordinatörü, “Dünya'da 400 milyon yetim çocuk varken, Afrika'da milyonlarca yavrumuz evsiz barksız kalıyorken bizlerin sıcak yatağımızda bunlardan bihaber yatmamız düşünülemez. Kaldı ki bizler bu yola çıkarken yetim gözü yaşlı olmamalı, yetim masum kalmamalı diye yola çıktık. Kimse Yok Mu Yetim ve Korunmaya muhtaç çocuk birimi olarak, şu ana kadar başta Afrika olmak üzere dünyanın 52 ülkesinde, 62 binden fazla yetime kucak açtık. Bu çocukların dertleriyle dertlenmeyi bir borç bildik.'' ifadelerini kullandı.