Endonezya’da bulunan Türk Okulları tarafından organize edilen 7. Endonezya Bilim Projeleri Olimpiyatı (ISPO) başladı. Yarışma, aynı zamanda ülkenin en büyük bilim projeleri olimpiyatı özelliğini taşıyor.

Endonezya'da Türk Okulları tarafından organize edilen ISPO’da öğrencilerin yapmış olduğu birbirinden ilginç projeler, jurilerin büyük beğenisini topladı. Ülkedeki 23 eyaletten gelen toplam 700 projeden 123'ü finale kaldı. Olimpiyatta özellikle kız öğrencilerin katılımı ve başarılarının yüksek olması dikkat çekti.

Öte yandan, Bilim Projeleri Olimpiyatı'nda finale kalan projeler içerisinden ilk dörde girenler bugün belirlenecek. Matematik, fizik, kimya, biyoloji, teknoloji, bilgisayar ve çevre dalındaki başarılı projeler ise uluslararası olimpiyatlarda Endonezya’yı temsil edecek.

ISPO, Endonezya’nın ilk ve en büyük bilim projeleri olimpiyatı niteliğinde. ISPO sayesinde yeteneklerini gösterme fırsatı bulan Endonezyalı öğrenciler, finale kalmış projeleri ile uluslararası olimpiyatlara katılmaya hak kazanıyor.