Nepal’i vuran deprem sonrasında başkent Katmandu’daki Meridyen Türk Okulu’na sığınan Türk turistler, burada gördükleri yakınlıktan övgüyle bahsetti. Türk turistler, kendilerine kapılarını açan öğretmenlerden gördükleri ilgiyi yakınlarının bile gösteremeyeceğini söyledi. Türk okullarının ve öğretmenlerinin Türkiye'de kendilerine anlatıldığı gibi olmadığını söyleyen turistler, bu eşsiz fedakarlığı her yerde anlatacaklarını söylediler.

Katmandu’da kaldıkları Türk okulunda Cihan Haber Ajansı’na konuşan deprem mağduru turistler, hiç tanımadıkları Türk öğretmenlerin, neleri varsa kedileriyle paylaştığını, onlardan "bir kardeşin bir kardeşe yapamayacağı ilgi ve alakayı gördüklerini" dile getirdi.

Türk Turistlerden Murat Özdemir, gördüğü ilgi karşısında “Onlara sonsuz müteşekkiriz. Bize kapılarını açtılar, bize belki yakınlarımızın gösteremeyeceği yakınlığı gösterdiler.” şeklinde konuştu. Diğer turist Emrah Doğan ise “Burada beklediğimizin çok çok üstünde bir ilgi ve alakayla karşılaştık. Bir yabancının bir yabancıya yapacağı bir şey değildi bu. Burada inanılmaz bir içsellik var.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER, BİZE ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL

Murat Özdemir, yaşadıkları deprem korkusunu “Farkına varmadan ölümün kucağına gelmişiz.” sözleriyle anlattı. Özdemir, “Fakat buradaki arkadaşlarımız olmasaydı ne olurdu, onu düşünemiyorum. Burada biz evimizde gibiyiz, evimizden hiçbir farkı yok. Buradaki kardeşlerimizin hepsi güzel insanlar. Biz Türkiye’de iken bilmediğimiz için hep ön yargılıydık. Kendim de dahil. Ön yargının ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha anladım. İçlerine girdiğim zaman bu insanların bize anlatıldığı gibi olmadıklarını gördüm. Onlara sonsuz müteşekkiriz. Bize kapılarını açtılar, bize belki yakınlarımızın gösteremeyeceği yakınlığı gösterdiler. Ailelerinden biriymişiz gibi kabullendiler. Neleri varsa bizimle paylaştılar.” diye konuştu.

TÜRK OKULU VE NEPAL... 'NE ALAKA' DEDİM ÖNCE...

Emrah Doğan ise 'macera' diye geldikleri Nepal’de maceranın en âlâsını yaşadıklarını söyledi. Korkunç bir deprem yaşadıklarını anlatan Doğan, “Şoku atlattıktan sonra insan ne yapacağını düşünüyor; ne yapabilirim, nasıl ayakta kalabilirim diye. Tam bu sırada daha önce tapınakları gezerken tamamen şans eseri bir Türk grubuyla karşılaşmıştık. Deprem sonrasında o arkadaşlardan bize bir mesaj geldi: ‘Burada bir Türk okulu var. Bize sahip çıktılar. Ne yapıp ne edip buraya gelin’ diye. Biz ilk önce şaşırdık. Türk okulu, Nepal, ne alaka falan diye. Biz de bir şekilde buraya geldik. Burada beklediğimizin çok çok üstünde bir ilgi ve alakayla karşılaştık. Hani insanın belki kardeşi böyle bir şey yapar. Bir yabancının bir yabancıya yapacağı bir şey değildi bu. Burada inanılmaz bir içsellik var. Bize burada gariban kalmışlar gibi değil de gerçekten aile gibi davrandılar.” ifadelerini kullandı.

BU KARDEŞLERİMİZİN ÇOK İYİ İNSANLAR OLDUĞUNU HER YERDE ANLATACAĞIZ

Doğan, Türk okulundaki öğretmenlerden gördükleri ilgi ve alakayı karşılıksız bırakmayacaklarını belirtti. Türkiye’den kilometrelerce uzakta zor bir dönemde kendilerine gösterilen ilgiyi ifade etmede zorlandığını kaydeden Emrah Doğan, “Bu adamlar kardeşlerimiz oldu. Burada hayatıma çok ciddi bir şekilde dokundular. İnşallah biz de elimizden geldiği kadar bu kardeşlerimizi çevremizi ve bütün dünyaya, onların çok doğru insanlar olduklarını hep anlatacağız.” şeklinde konuştu.