Barış Manço'nun Tayland'a gittiğinde "Türkiye'nin Artvin'i" diye nitelediği Chiang Mai şehrinde, Türk okulunun verdiği geleneksel iftar yemeği, ülkedeki birçok bürokrat, din adamı ve üst düzey yetkiliyi bir araya getirdi. Yaklaşık 500 kişinin bulunduğu programda misafirler, iftar yemeğine katılmaktan onur duyduklarını belirtti.

Barış Manço, Tayland'ın kuzey bölgesinin incisi olarak adlandırılan Chiang Mai şehrinde çekim yaparken kısa süreliğine gözaltına alınmıştı. Türk öğretmenlerinin kendisini ziyaret etmesi karşısında Manço, "Türkiye'nin Artvin'i sayılacak bir yerde, Türk okulu olması karşısında itikadım sarsıldı." demişti. Fatih Türk Koleji tarafından "Türkiye'nin Artvin'i"nde düzenlenen geleneksel iftar yemeği, birçok üst düzey yönetici ve farklı dinlerin mensuplarını bir araya getirdi.

Başta Chiang Mai Valisi Supachai Lamsuwan, Chang Mai Başyargıcı Jongsak Padungsap, Lampang Valisi Thanin Supasaen, ABD Chang Mai Başkonsolosu Michael Heath, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Bussayamas Chuechompu, Chiang Mai İslam Birliği Başkanı Kawinthorn Wongluekiat, 33. Bölge Askeri Komutanı Tümgeneral Gogson Prathumchat olmak üzere 3 farklı dinden birçok etkin misafirin katıldığı iftar programı, The Empress Chiang Mai Oteli'nde gerçekleştirildi.

Toplam 500 kişinin katıldığı iftar programının açılış konuşması gerçekleştiren Marmara Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Civelek, "İnançlara saygı duyan toplumda, biz de inancımız gereği olan iftar yemeğinde buluştuk." dedi. Ramazan ayının sevgiyi, merhameti, bereketi ve rahmeti temsil ettiğini vurgulayan Civelek, aynı zamanda toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya da büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Açılış konuşması sonrası, 13. Türkçe Olimpiyatları'nda Tayland’ı temsil eden öğrencilerin Tayland ve Van'a ait oyunları sergilemesi büyük alkış aldı. Daha sonra ise Fatih Koleji öğrencilerine 2015 yılında uluslararası olimpiyatlarda aldıkları ödüller takdim edildi.

Program sonrası ülkedeki etkin isimler iftar hakkındaki duygu ve düşüncelerini Cihan Haber Ajansı'na anlattı. Oğlu Türk okulunda okuyan Chang Mai Başyargıcı Jongsak Padungsap, "Düzenlemiş olduğunuz iftar programına ilk defa katılıyorum, çok mutluyum." dedi.

İftar programına katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Lampang Valisi Thanin Supasaen ise "Bu tür programlar, Türkiye ile Tayland arasındaki ilişkilerde önemli bir rol oynuyor." ifadesini kullandı. Ülkede faaliyet gösteren Türk okullarını öven Vali Supasaen "Bu okullar çocuklarımıza yüksek standartlarda eğitim veriyor. Önümüzdeki günlerde daha güzel aktivitelere imza atmalarını ümit ediyorum." açıklamasında bulundu.

Programda birçok din ve milletten katılımcı bulunduğuna dikkat çeken Chang Mai Emniyet Müdür Yardımcısı Bussayamas Chuechompu de "Bir budist olarak burada yapılan aktiviteye katılmaktan onur duydum." dedi.

Programda sergilenen gösterilerin kendi ülkesinde de yapıldığını aktaran ABD Chang Mai Başkonsolosu Michael Heath duygularını şöyle dile getirdi: "İftar yemeğine davet edildiğim için onur duyuyorum. Öğrencilerin gösterilerini izledim, kendi ülkemde de gösteri yaptıklarını gördüm. Tebrik ederim."