ABD'deki Türk okullarından Putnam Science Academy robot takımı 'Robo Mustangs', katıldığı First Tech Challenge (FTC) Eyalet Şampiyonası'nda 'Dizayn Ödülü'ne layık görüldü. Robo Mustangs, aldığı bu ödül ile Doğu eyaletleri arasında yapılacak turnuvada Connecticut eyaletini temsil etmeye hak kazandı.

Uzun yıllardır Connecticut eyaletinde hizmet veren Putnam Science Academy, özellikle bilim ve matematik dallarına odaklanmış zengin bir ders programına sahip olması ile tanınıyor. Yerel ve 10 farklı ülkeden birçok öğrenciye sahip olan Putnam Science, robot takımının başarısıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Putnam ve Connecticut eyaletini FTC’de temsil eden Robo Mustangs 5 yıllık bir takım. Takım üyelerinden 11. sınıf öğrencisi Fatih Ak, robot takımı olarak uzun süredir çalıştıklarını ifade etti. İlk iki yılın kendileri için önemli bir deneyim olduğunu belirten başarılı öğrenci, " Sonraki yıllarda yarışmalara daha aşina olduk. Bu da bize başarı getirdi." dedi.

Bir başka takım üyesi Muhammed Çolak ise bulundukları noktaya gelmek için çok çalıştıklarını ancak hedeflerinin çok daha yüksek olduğunu belirtti.

CONNECTICUT EYALETİNİ TEMSİL EDEN ÜÇ TAKIMDAN BİRİ

Robo Mustangs, 19-21 Mart tarihleri arasında Pennsylvania’nın Scranton Üniversitesi’nde yapılacak Doğu eyaletleri şampiyonasına katılacak. 10 eyaletten 72 takımın yarışacağı şampiyonada, Connecticut eyaletini temsil eden üç takımdan biri Robo Mustangs olacak. Takımlar burada, Missouri’de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’na katılmak için mücadele edecek.

BİR BAŞARI DA PIONEER ACADEMY'DEN

New Jersey eyaletinde hizmet veren bir başka Türk okulu Pioneer Academy'nin robot takımı ise eyalette katıldığı Piotech Şampiyonası'nda ilk elemelerde 5 maçın 4'ünü kazanarak önce yarı finale, yapılan ikişerli oyunların ardından finale kaldı. Takım finalde rakiplerine karşı 483-222 gibi bir skorla galip gelerek şampiyonayı birinci sırada tamamladı. Takım ayrıca robot kulanım kabiliyetleri göz önünde bulundurularak ''Kontrol Ödülü''ne layık görüldü.