Yunanistan’da yapılan Balkan Matematik Olimpiyatları’nda Romanya, 6 madalyayla ikinciliği elde etti. 2 altın ve bir gümüş madalya kazanan Türk okulu öğrencileri, Romanya’nın yüz akı oldu.

Balkan Matematik Olimpiyatları’nın 32.’si Yunanistan’ın başkenti Atina'da 3-8 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Bükreş Türk okulundan 6 öğrencilik ekibiyle Romanya, 171 puan toplayarak takım halinde ikinci oldu. Kazanılan 2 altın madalya, Bükreş Bilgisayar Lisesi öğrencileri Stefan Spataru ve Marius Bocanu’dan geldi. Diğer Türk Okulu öğrencisi Simona Diaconu ise Romanya’ya gümüş madalya kazandı.

Kalan 1 gümüş ve 2 bronz madalyayı da farklı şehirlerdeki devlet okulu öğrencileri elde etti.

Şampiyon öğrencileri Bükreş Havaalanı’nda aileleri ve öğretmenleri çiçeklerle karşıladı. Sevinçli oldukları gözlenen öğrencilerden Marius Bocanu, "4 yıldır öğrenim gördüğüm Bükreş Bilgisayar Lisesi öğretmenlerime ve okuluma çok teşekkür ediyorum. Matematik olimpiyatlarında altın madalya aldım. Çok mutluyum " sözleriyle duygularını dile getirdi.

Bu yıl misafir kategorisi dahil 21 ülkenin katıldığı Balkan Matematik Olimpiyatları’nda her öğrenciye 4 buçuk saat verilerek 4 farklı konudan ileri düzey matematik soruları yöneltildi.