Senegal milletvekili heyeti, Türk girişimciler tarafından başkent Dakar’da faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti. Okul hakkında bilgi alan ve gördükleri manzaradan duydukları memnuniyeti dile getiren vekiller, “Siz bize kardeşliği ve yardımlaşmayı öğrettiniz.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul müdürü ve yetkililer tarafından kapıda karşılanan milletvekillerine, okulun 3D sinema salonunda kısa bir tanıtım yapıldı. Bilgisayar laboratuvarını gezen milletvekilleri, teknolojik imkânlara hayran kaldıklarını dile getirdi.

Milletvekilleri daha sonra onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı. Yemekte Türk okullarının eğitim kalitesi bakımından marka olduğunu belirten bir vekil, "Okullarda eğitimin yanı sıra yüksek ahlaklı nesiller yetişiyor. Türk okulları en başarılı ilk üç okuldan bir tanesi. Okullar eğitimin yanı sıra yaptıkları yardım faaliyetleri ile bize kardeşliği ve yardımlaşmayı öğretti. Ülkemizdeki Türk okulları, Türkiye ile gönül köprüsü kurmamızı sağladı." ifadesini kullandı.

Türk girişimciler tarafından 1997'de 14 öğrenci ile faaliyete başlayan Yavuz Selim Eğitim Kurumları, günümüzde iki bin 500’ü aşkın öğrenciye eğitim veriyor.