Çağdaş Türk sanatının önemli isimlerinden Hakan Esmer sanat çalışmalarını yurt dışına taşıyor. Temsilciliğini yapan Güler Sanat’ın desteğiyle önemli uluslararası atölye ve sergi projelerine imza atacak olan sanatçı, bu organizasyonların ilk durağı olarak Macaristan’da çalışmalarına başladı.
2016 yaz ayları süresince başta Budapeşte olmak üzere Macaristan’da gözlem ve çalışmalarda bulunacak olan Hakan Esmer’e Avrupa’nın en eski ve köklü sanatçı kolonilerinden olan Szentendre kolonisi tarafından atölye tahsis edildi. Szentendre Sanatçı Kolonisi’nin kuruluşunun 90. yılı vesilesiyle ‘özel misafir sanatçı’ olarak davet edilen Esmer, bu koloniye yurt dışından kabul edilen ilk yabancı sanatçı oldu. Hakan Esmer sanat üretimini yaklaşık 3 ay süreyle Budapeşte’nin 15 km kuzeyinde yer alan Szentendre’deki bu atölyesinde sürdürecek.
Sanatçı ayrıca Macaristan’ın önemli ulusal sanat kurumları arasında yer alan Yaratıcı Sanatçılar Vakfı’nın merkez galerisi MANK’ta kişisel sergi gerçekleştirmek üzere davet aldı. Güler Sanat’ın ana sponsorluğunda 2017 yılında Szentendre’de düzenlenecek sergi bir Türk sanatçının bu prestijli devlet galerisinde gerçekleştireceği ilk sergi olacak. Uluslararası platformlardaki sanat etkinliklerine Macaristan’dan başlayan Hakan Esmer’in projeleri, önemli sanat kurumları ve galerilerden aldığı sergi teklifleriyle ilk etapta Orta Avrupa turnesi olarak hayata geçecek. Sanatçı önümüzdeki dönemlerde Macaristan’ı takiben Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin de dahil olacağı geniş bir yelpazede atölye ve sergi çalışmalarını sürdürecek.
1973 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Hakan Esmer, lisansını Karadeniz Teknik Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nde, yüksek lisansını ise Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. 17 yıl süreyle Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışan sanatçı, ‘Temel Sanat Eğitimi’, ‘Duvar Resmi Teknikleri’ ve ‘Vitray ve Resim’ derslerini verdi. 2011 yılı sonunda üniversitedeki görevinden ayrılarak Eskişehir’de kendi atölyesini kurdu. Sanatçı çalışmalarına halen Eskişehir’de devam etmektedir. Sanat hayatında elliye yakın kişisel sergi gerçekleştiren Esmer’in eserleri Türkiye’deki önemli özel ve resmî koleksiyonlarda yer almaktadır.