Hollanda'da ülke genelinde 18 Mart'ta gerçekleştirilecek eyalet seçimlerine Huri Şahin, Yeşil Sol Partisi'nden liste başı olarak girecek. Yeşil Sol (Groen Links) Partisinin kendisini birinci sıradan aday göstermesi kararını memnuniyetle karşılayan Şahin, çok hevesli ve siyasi mücadeleye hazır olduğunu belirtti.

Rotterdam Meram Restaurant'ta düzenlenen Güney Hollanda Eyaleti Yeşil Sol Partisi aday tanıtım toplantısına 2014 yılında Avrupa Parlamentosu Milletvekilliğine aday gösterilen Güliz Tomruk Kişi, Güney Hollanda Eyaleti liste başı olarak seçimlere katılan Huri Şahin, Noord Brabant Eyaletinden 4. sıradan Dilek Odabaşı ve Gelderland Eyaletinden 26. sıradan aday Sevda Bali, Burhan Koçak başta olmak üzere çok sayıda partili ve Yeşil Sol Belediye Meclis Üyesi katıldı.

HEMEN HEMEN TÜM ÜYELERİN ONAYI İLE LİSTE BAŞI SEÇİLDİM

Toplantıda hemen hemen tüm üyelerin onayıyla liste başı seçildiğine işaret eden Huri Şahin, "Partim Yeşil Sol (Groen Links) tarafından 18 Mart'ta yapılacak Eyalet seçimlerinde liste başı olarak seçildim. Türk kökenli biri olarak parti üyelerinin hemen hemen tamamının beni destekleyip liste başı olarak seçmeleri çok olumlu bir süreçti. Eyalet seçimleri diğer seçimlere nazaran aslında çok önemli.Eyalet seçimlerinde sadece eyalet meclis üyelerini seçmiyoruz. 18 Mart sonrasında Eyalet meclis Üyeleri 26 mayıs 2015 tarihinde Senato üyelerini seçtikleri için, aslında bir oyumuz iki kere sayılıyor. " şeklinde konuştu.

Şahin, Türklerin Güney Hollanda'da söz sahibi olmak istemeleri halinde demokratik haklarını kullanmaları gerektiğini ve etkin bir şekilde sandık başına gitmeleri tavsiyesinde bulundu.