İngiliz Times Higher Education (THE) dergisi, dünyanın en iyi 100 üniversitesini belirledi. Derginin her yıl düzenli olarak yayımladığı sıralamaya bu yıl Türk üniversiteler giremedi.

2015 yılının en iyi ilk 100 üniversitesinin seçildiği sıralamada, ilk 10'da ABD ve İngiltere’deki üniversiteler bulunuyor. Listeye göre, birinci sırada ABD’deki Harvard Üniversitesi, ikinci ve üçüncü sırayı ise İngiliz üniversiteleri Cambridge ve Oxford Üniversitesi paylaştı.

İLK 100’DE BU YIL ODTÜ YOK

Geçen yıl Mart ayında açıklanan sonuçlara göre, Türkiye’den ilk 100’e giren tek üniversite olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) seçilmişti. Bu yıl ise ODTÜ, ilk 100 üniversite sıralamasında bulunmuyor. 2014 yılının ‘Dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi’ sıralamasında, 71 – 80 arası sıralamada yer alan ODTÜ’nün, bu yıl listeye girememesi dikkat çekti.

THE dergisi, her yıl düzenli olarak yayımladığı ‘dünyanın en iyi üniversiteleri' sıralamasını, öğrenme ortamı, araştırma ve geliştirme, inovasyon, gelir ve itibar gibi kriterlere göre belirliyor.

İLK 10’DA ABD VE İNGİLTERE ÜNİVERSİTELERİ YER ALIYOR

Listenin ilk 10 sıralamasında bulunan üniversiteler şu şekilde yer alıyor:

1) Harvard Üniversitesi (ABD)
2) Cambridge Üniversitesi (İngiltere)
3) Oxford Üniversitesi (İngiltere)
4) Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (ABD)
5) Stanford Üniversitesi (ABD)
6) Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley (ABD)
7) Princeton Üniversitesi (ABD)
8) Yale Üniversitesi (ABD)
9) Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech) (ABD)
10) Kolombiya Üniversitesi (ABD)