Belçika'nın Genk bölgesinde yaşayan Ünal Özşener, 3 yıl önce geldiği ülkeden gönderilecek. Geçici oturum ile Belçika'da ikamet eden Özşener, annesinin Türkiye'de ölüm döşeğinde olmasından dolayı memleketine gitmek istemiş ancak geçici oturumla yurtdışına çıkamıyor olması elini kolunu bağlamıştı. Özşener geçtiğimiz gün ise Belçika devletinden güzel bir haber beklerken, tam aksi beklemediği bir haberle karşılaştı. Evliliğini gerçek bulmayan Belçika, Özşener'e ülkeyi terk etmesini söyledi.

Ünal Özşener'in eşi Funda Belleyici, 4 yıldır evli olduklarını ve eşinin 3 yıldır Belçika'da olduğunu hatırlatarak, verilen sınır dışı kararıyla Belçika'nın büyük bir insanlık ayıbı işlediğini belirtti. Aylık gelirini yetersiz gördükleri gerekçesiyle sınır dışı kararının verdiğini belirten Belleyici, "Eşimin annesi Türkiye'de ölüm döşeğinde ve kanser. Geçici oturumu olduğundan yurtdışına çıkması yasaktı ancak insani bir durum olmasından dolayı izin istedik. İzin beklerken sınır dışı kararı geldi." dedi.

Funda Belleyici, Belçika'nın ikiyüzlü davrandığını da vurgulayarak, "Ben çocuklarım için Belçika'dan öğrenci bursu alıyordum. Bursu kesintili göndermişler. Neden böyle yaptıklarını sorduğumda, eşimin Türkiye'den geliri olduğunu ve bu yüzden bursu kestiklerini belirttiler. Eşim Türkiye'den emekli ancak o parayı buraya zaten getirtemiyoruz. Madem eşimin gelirini sebep göstererek bursu kesebiliyorsunuz, o zaman evliliğimiz ile ilgili neden eşimin maaşını görmüyorsunuz?" diye sordu.

"İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ’NE GİDECEĞİM"

Belçika'nın bu tutumuna karşı çok öfkeli olduğunu, yıllardır bu durumla mücadele ettiklerini belirtirken Funda Belleyici, "Önceden eşimin oturumu 1 aylık sürelerle uzatılıyordu. Son olarak avukatımızın girişimleriyle 6 aylık bir oturum aldık ancak sınır dışına çıkması yine yasaktı. Şimdi eşimin ülkeyi terk etmesini düşünmüyoruz. Bunu yapamazlar. Ben Belçika'da doğdum, büyüdüm. Evim var, çocuklarım burada okudular. Eşim burayı terk etmeyecek. İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız." dedi. Funda Belleyici, bu süreç içerisinde büyük masraflar yaptığını, kayınvalidesinin hasta raporlarını tercüme ettirip Belçikalı makamlara ulaştırmasına rağmen sonuç alınamadığını da sözlerine ekledi.

Genk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağlar ise kararın insan haklarına aykırı olduğunu belirtti. Çağlar, "Böyle bir devirde bu tarz bir kararın kabul edilmesi mümkün değil. Bizlerin de eli kolu bağlı. Belediye olarak bakanlığın kararını uygulamak zorundayız." dedi.