Macaristan’da faaliyet gösteren Türkiye kökenli firmalar, Macar muhataplarını ziyaret ederek, 15 Temmuz darbe girişimini ve Türkiye’deki gelişmeleri aktardı.
Macaristan’da faaliyet gösteren Türkiye kökenli firmalar, Macar muhataplarına Türkiye’deki gelişmeleri aktarmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor. Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı’nın yanı sıra DEİK Türk Macar İş Konseyi Yöneticisi ve DTİK Avrupa Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı Suat Karakuş’un eşgüdümünde yapılan ziyaretlere Polat Holding, Çelebi, Budget, Özyer, İhlas Holding, Paşabahçe, Attase LTD, Sun Fun turizm operatörü gibi firmaların temsilcilerinden oluşan heyet, Macar devlet ve özel kurumlarına ziyaretlerde bulundu. Türkiye’nin anayasal düzenine karşı 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi hakkında bilgi veren söz konusu heyet, Macar yetkililere demokrasiye sahip çıkan Türk halkının gösterdiği kahramanca direnişi ve darbe girişiminin dünyaya örnek olacak şekilde nasıl başarısızlığa uğratıldığını anlattı. Heyet, Türk ekonomisindeki dengelerin kısa sürede nasıl hızla olağan seviyelere döndüğünü, günlük hayatın tamamen normal bir şekilde devam ettiğini, yerel ve uluslararası yatırımların devam ettiğinin de altını çizdi.
Türk heyeti önce Macaristan Yatırım Ajansı (HIPA) Yatırımlar Genel Müdürü Tünde Kiss ve üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Firma temsilcileri toplantıda, Türkiye’nin yatırımlar için önemli bir ülke olduğunun altını çizerek Türkiye’nin güven ve huzur içinde olduğunu belirttiler ve ekonomik kalkınmanın devam ettiğine işaret ettiler.
Heyet daha sonra Macaristan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Dr. Laszlo Parragh ve yöneticilerini ziyaret etti. Dr. Laszlo Parragh Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve darbe girişimini kınadıklarını, her konuda Türkiye’nin yanında olduklarını belirterek, istikrarlı ve ekonomisi kuvvetli bir Türkiye’ye herkesin ihtiyacı olduğunu vurguladı. Heyet, temaslarına bu hafta ve önümüzdeki hafta da devam edecek.