KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i kabul etti.

Tuğrul Türkeş kabulde yaptığı konuşmada, görev aldıktan sonra Türkiye’de adet olduğu üzere ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yaptığını hatırlattı. Türkeş, bu şekilde Kıbrıs’a ve halkın sorunlarına verdikleri önemi gösterdiklerini söyledi.

Türkiye’de ilk kez Kıbrıs kökenli bir aileden birinin Başbakan Yardımcılığı görevine geldiğini ifade eden Türkeş, “Bugün her iki tarafı da Kıbrıslı olan buluşmalar yapmaktan onur duyuyorum.” dedi. Türkeş, iki ana akım partinin bir araya gelerek koalisyon kurmasının da KKTC’deki demokrasiye güzel bir örnek olduğunu belirterek Türkiye’de bu yapılamadığı için erken seçime gitmek zorunda kalındığını söyledi.

KALYONCU: UMARIM GÖREVLERİNİZ DEVAM EDER VE DAHA SIK KARŞILAŞIRIZ

Başbakan Ömer Kalyoncu ise Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin her zaman ilk yurtdışı ziyaretlerini KKTC’ye yaptığını belirterek, "Umarım sizin görevleriniz devam eder ve daha sık karşılaşırız." dedi. Türkiye’deki seçimlerde aday olan Türkeş’in seçilerek yeniden bu göreve gelmesini temenni eden Kalyoncu, KKTC'de partilerin köşelerinin giderek ortadan kalktığını, dolayısıyla bu tür koalisyonların daha mümkün hale geldiğini söyledi.
Kalyoncu, bu koalisyonun ilk örneklerinden birini de kendilerinin yaptığını ve koalisyonu seçime kadar sürdürebilmeyi umduklarını vurguladı.