Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye süper ligi yayın haklarını elinde bulunduran Dijital Televizyon Yayıncılığı (Pay-TV) Platformu Digiturk'ü ülkede inşaat alanında ciddi yatırımları bulunan Araplara sattı. Katarlı beIN Media Grubu'nun Digiturk'ü satın almak için ne kadar ödediği ise henüz açıklanmadı.

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Huber Köşkü’nde görüşmesi sonrası bugün Digiturk satışının gerçekleşmesi dikkat çekti. BeIN Medi gurubunun, daha önce bağlı olduğu El-Cezire televizyonu ise 2011’de TMSF’den Cine 5 TV’yi 40,5 milyon dolara satın almıştı.

Son yıllarda inşaat alanında ciddi yatırımları olan Araplar özellikle otel, rezidans ve AVM zincirlerinde yatırımlarıyla boy gösterdi. Son olarak Katarlı işadamı Nasser Al-Khelaifi, Digiturk’u satın alarak Arap işadamlarının Türkiye’deki futbola ve kulüplere olan ilgisini göstermiş oldu.

Türkiye’de bazı önde gelen markalara ortak olan Arap işadamlarının yatırımlar için genelde İstanbul’u tercih ettikleri görülüyor. Türkiye süper ligi isim hakkını da alan grubun gelecek günlerde basılı bir gazeteyi ya satın alma veya yeniden kuracağı da iddia edildi. Ayrıca Katarlı grubun, sadece bununla yetinmeyeceği Avrupa’daki gibi bazı büyük kulüpleri satın alma veya ortak olma gibi düşüncelerinin olduğu da ileri sürüldü.

Qatar Investment Authority başkanı ve sahibi olan Nasser el-Khelaifi yine sahibi olduğu beIN Media’nın CEO’luk görevini de devam ettiriyor. El-Khelaifi aynı zamanda 2011'de satın aldığı Fransa’nın Paris Saint-Germain kulübünün başkanlık görevini halen yürütüyor. BeIN Media, Katar'ın yarı resmi kanalı El-Cezire televizyonun desteğiyle Aralık 2013’te lisansını alarak Fransa’da faaliyetlerine başladı.

Öte yandan Rekabet Kurulu bu satışla ilgili henüz onay vermedi.