Türkiye’nin yeni Kazakistan Büyükelçisi Nevzat Uyanık, güven mektubunu Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e sundu.

Başkent Astana’daki Akorda Sarayı’nda düzenlenen törende Büyükelçi Uyanık, Avrupa Birliği Kazakistan Temsilcisi Traian Laurentiu Hristea, Polonya Büyükelçisi Maciej Lang, Macaristan Büyükelçisi Andras Barani ve Viyetnam Büyükelçisi Doan Thi Xuan Hien güven mektuplarını Nazarbayev’e sundu.

Törende konuşan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yeni büyük elçilere görevlerinde başarılar diledi. Kazak Hanlığı’nın 550. yılının kutlandığını hatırlatan Nazarbayev, bu değerlerin Kazak halkı ve devletinin gelişmesine büyük katkı sağladığını kaydetti.
Eski çağlardan bu yana tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kazakistan’ın Doğu’yu Batı’yla birleştirdiğini ifade etti.

Astana’nın gelecekte yeni bir finas merkezi olması için çalıştıklarını belirten Nazarbayev, Astana’da yapılacak Expo-2017 için tüm hazırlıkların devam ettiğini vurguladı.

Kazakistan’ın dış politikasının önceliklerinden birinin kardeş ve dost Türkiye ile işbirliğinin sürdürülmesi olduğunu hatırlatan Nazarbayev, Türk şirketlerinin Kazakistan’da başarılı işlere imza attığını dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı son büyükelçiler kararnamesinde Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Arşiv Dairesi Başkanı olan Nevzat Uyanık Astana Büyükelçisi olarak atanmıştı.