Danimarka’nın en büyük ulusal gazetelerinden Politiken Türkiye’de önümüzdeki Pazar günü yapılacak genel seçimlerin adil olmayacağını yazdı.

Türkiye’de yaşayan tecrübeli Danimarkalı gazeteci Martin Selsöe Sörensen tarafından kaleme alınan yazıda; “Türkiye’de Pazar günü özgür ama kesinlikle adil olmayan bir seçim yapılacak.” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet kaynaklarını kendi arzuları doğrultusunda kullandığını yazan Sörensen, “Erdoğan Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkesini ve AB üyeliği konusunda millete verdiği sözün altını oyuyor.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın çeşitli açılış törenlerini muhaliflere karşı kullandığı bir siyasi kampanya enstrümanına çevirdiğin altını çizen Sörensen, Erdoğan’ın seçim kampanyası boyunca bir haftada devlet televizyonlarında toplam 44 saat yayın yaptığını yazdı.

Erdoğan’ın Türkiye’de sistemi kökünden değiştirip Amerika ya da Fransa tarzı bir başkanlık sistemi getirmeyi istediğini belirten Sörensen, “Ancak Fransa ve Amerika’daki özgür basın, eleştirel parlamento, şeffaf bürokrasi ve yasal sistem gibi kontrol mekanizmaları Türkiye’de yok.” dedi.