İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan 'Times Higher Education (THE)' isimli haftalık dergi, dünya genelinde 50 yaşın altında olan genç üniversiteler arasından en iyi ilk 100 üniversiteyi belirledi. Sıralamada Türkiye'den 3 üniversite yer alıyor.

İngiliz Times Higher Education dergisinin her yıl yayımladığı, dünya genelinde 50 yılını doldurmamış üniversiteler arasından belirlediği en iyi 100 genç üniversitenin listesi açıklandı. Türkiye'den Bilkent, Koç ve Sabancı Üniversiteleri, en iyi genç üniversiteler arasına girdi. Listeye Sabancı Üniversitesi ilk defa 13. sıradan girdi. Bilkent Üniversitesi 31. sıradan 28. sıraya yükseldi. Koç Üniversitesi ise 41. sıradan 51. sıraya geriledi.

Dergide listeyi oluşturan editörler arasında bulunan Phil Baty, "Türkiye'nin bu listede kendini geliştirmiş olduğunu görmek çok iyi haber. Sabancı, Bilkent ve Koç üniversiteleri sadece genç üniversiteler olmakla kalmıyor. Bu üniversiteler aynı zamanda özel (vakıf) üniversiteleri. Özgürlük ve esneklikten faydalanıyorlar, oyunda önde kalmak için daha çevik ve duyarlı bir şekilde yönetiliyorlar" dedi.

Sıralamayı belirleyen kriterler arasında eğitim kalitesi, bilimsel araştırmalara yatırılan fonlar, bu araştırmaların sayıları ve saygınlığı, bilimsel yayınların diğer araştırmacılar tarafından kullanım istatistiği, uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayıları ve üniversitelerin araştırmalara ayırdığı finansal destek gibi unsurlar yer alıyor.