Çin’de düzenlenen uluslararası kermeste yer alan Türkiye standında elde edilen gelirler, Çin’in kırsalında görev yapan öğretmenlere gönderiliyor.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nın yapıldığı Kuş Yuvası stadının çevresinde bugün düzenlenen ve teması "Sevgi sınır tanımaz-Yunnan kırsalındaki öğretmenlere saygı" olan uluslararası kermese ilgi oldukça büyüktü. Binlerce ziyaretçinin gezdiği bu yılki kermeste toplanan yardımlar, Çin’in güneybatısında yer alan Yunnan eyaletinin Jinping ve Malipo kasabalarındaki öğretmenler için oluşturulan fona gönderilecek.

Çin Dışişleri Bakanlığı ile Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin eşi Qian Wei’in himayesinde yapılan organizasyona başkent Pekin’de bulunan Büyükelçilikler ile bazı uluslararası organizasyonlar katıldı.

Ülkelerin stant açtığı ve kendilerine has eşya ve gıdaları sattığı stantlardan Türkiye standı oldukça ilgi gördü. Burada Çinliler, Türk seramikleri ve el işlemelerinden oluşan eşyalar ile elçilik mensuplarının hazırladığı Türk pasta, börek ve lahmacununa da ilgi gösterdi.

Nazar boncuğundan, hediyelik eşyalara varıncaya kadar geniş yelpazede Çinlilerin beğenisine sunulan Türk ürünleri, özellikle Türkiye’ye giden Çinli turistlerin ilgisini çekti.

ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANI, AZERBAYCAN BAKLAVASI TATTI

Öte yandan eşiyle birlikte stantları gezen Bakan Wang, Azerbaycan standına da uğradı. Burada Büyükelçi Latif Gandilov’un kendilerine ikram ettiği Azerbaycan limonatasından içti ve baklavadan tattı. Bakan Wang, Gandilov’un ikinci olarak takdim etmek istediği ve üstüne 2015 Bakü Avrupa Oyunları yazılı el dokuma amblemi karşısında ise nazikçe "Bunu halka satınız. Hediye etmeyiz." diyerek yandaki standa geçti.

Diğer taraftan burada oluşturulan platformda, bazı ülkelerin halk dansları da sahne aldı.

Kermes her yıl Pekin’de düzenleniyor. Türkiye standı, geçen yıl kalp hastalığı olan çocuklar için düzenlenen kermesten elde ettiği gelirlerle yaptığı yardımla ilk 10 ülke arasında yer almıştı.