Türkmenistan'da geleneksel hale gelen mahkumlara Kadir Gecesi affından bu yıl 1071 kişi yaralandı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kadir Gecesi af yasasını imzaladı. İmzalanan af yasası nedeniyle aralarında 10 yabancı tutuklu olmak üzere toplam bin 71 mahkum serbest kalıyor. Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Milli İstihbarat Bakanı Yaylım Berdiyev'e 18 Temmuz'da kutlanacak Ramazan Bayramı'na kadar mahkumların serbest kalması için gereken bütün işlemlerin sonlandırılması yönünde talimatta bulundu.

Çalışma toplantısında konuşan Berdimuhamedov, işlediği suçtan pişmanlık duyan mahkumlara bu sene de af imkanı sağladıklarını kaydetti. Türkmen lider, bu çerçevede bütün il ve ilçe valilerinden serbest kalan mahkumlara iş imkanı sağlanmasını istedi.
Türkmen lider ayrıca, Ramazan Bayramı'nın 18 Temmuz tarihinde kutlanması için ilgili kararnmeyi imzaladı ve bir gün tatil ilan etti.
Türkmenistan'da mahkumlara yönelik uygulanan af geleneği 1999 yılında başlamıştı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un 2007 yılında göreve gelmesiyle bu gelenek ülkedeki önemli bayramlarda da uygulanmaya başlandı. Ülkede her sene mahkumlara 3 veya 4 defa genel af uygulanıyor.