Güney Kore’ye gelen Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ülkedeki resmi temaslarına çerçevesinde, bugün, Devlet Başkanı Park Geun-hye ile görüştü.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov resmi temaslarda bulunmak üzere hafta sonu Güney Kore’ye geldi. Güney Kore’de toplanan 7. Dünya Su Formu’na katılmak için Daegu şehrine giden Berdimuhammedov, bugün ise temaslarına başkent Seul’de devam etti. Sabah erken saatlerde Milli Anıt Mezarlığı'na giden Türkmen lider, burada çelenk törenine katıldı.

Törenden sonra Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk’e gelen Berdimuhammedov ile Devlet Başkanı Park arasında üst düzey bir toplantı gerçekleşti. Görüşmede, Türkmenistan’a, Güney Koreli iş adamalarının yapabileceği yatırımlar ve ekonomik işbirliği konuları üzerinde durulduğu bildirildi.

Öğleden sonra Sungkyunkwan Üniversitesi’ne giden Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a, burada yapılan bir törenle fahri doktora unvanı verildi.

Yarın bazı Koreli iş adamları ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov’un akşam saatlerinde Güney Kore’den ayrılacağı bildirildi.