Hazar Denizi'nin kıyısındaki iki ülke Türkmenistan ile Azerbaycan basın ve enformasyon alanında önemli bir mutabakat zaptına imza attı. Türkmenistan'ın tek devlet ajansı TDH ile Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AzerTac) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. TDH ayrıca, Azerbaycan'ın Trend Haber Ajansı ile de aynı anlaşmaya vardı.
TDH'dan yapılan açıklamada, Türkmenistan'ın basın-enformasyon ve medya alanında dünya devletlerinin habar ajansları ile işbirliği yapmaya büyük önem verdiği ve bu sektördeki çalışmaları Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un da bizzat ilgilendiği kaydedildi.

Türkmenistan ile Azerbaycan ilişkilerinin seyri son yıllarda giderek arttı. Türkmen Devlet İstatistik Kurumu'na göre, 2014 yılında Azerbaycan Türkmenistan'ın ihracat listesinde ilk 5'e girmeyi başardı. 2013 yılında Azerbaycan 17.sırada bulunuyordu. Sözkonuu dönemde ihracat 46 milyon dolardan 1,2 milyar dolara kadar yükseldi. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik alanındaki yükseliş, ülkelerin medya alanındaki işbirliği için de önemli bir zemin hazırladı. İmzalanan anlaşma kapsamında Türkmenistan ile Azerbaycan devlet ajansları hızlı bir şekilde haber, fotoğraf ve görüntü paylaşımında bulunacak.
AzerTac, 1920 yılında kurulan Azerbaycan'ın ilk ulusal haber ajansıdır. AzerTac resmi haberlerin yanı sıra siyasi, toplumsal, ekonomik konularda, bilim, eğitim, kültür, spor, çevre vs. konularında kesintisi olarak Azerbaycan, Rus, İngiliz, Fransız, Alman ve Arapça hızlı yoğun bir şekilde bilgi akışını sağlamaktadır.
1995 yılında kurulan Trend haber ajansı ise bağımsız bir ajansdır. Güney Kafkas ve Hazar bölgesi başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkesindeki haberleri, Azerbaycan, Rus, İngiliz, Arapça ve Farsça olarak sunmaktadır.