Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bir dizi temaslarda bulundu. Bakan Sawaraj, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başta olmak üzere Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov ile bir araya geldi. Görüşmelerde, ikili ekonomik işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Türkmen gazını Güney Asya'ya taşıyacak Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) doğalgaz boru hattı projesi değerlendirildi. Taraflar, Türkmenistan'da gübre üretim tesisinin inşa edilmesi ve savunma alanında işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.
Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Gübre üretimi konusunda ortak tesis kurulmasını görüştük. Tesiste üretilecek gübre Hindistan'a ihraç edilecek. Bu yatırımdan her iki ülkede karlı çıkacak. Türkmenistan kendi doğalgazından gelir elde edecek. Hindistan ise gübre ihtiyacını karşılayacak" dedi.
Konuk Bakan Swaraj ayrıca, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Türkmenistan'ı ziyaret edeceğini söyledi. Başbakan Modi'nin Temmuz ayında Türkmenistan'ı ziyaret etmesi beklenediğini söyleyen Bakan Sawaraj, bu ziyarette Türkmenistan ile görüştükleri bir takım projelerin şekilleneceğini kaydetti.
Hindistan Dışişleri Bakanı Swaraj, Aşkabat'ta Türkmenistan ile Hindistan arasındaki hükümetlerarası ekonomik, ticaret, bilim ve teknoloji işbirliği komisyonunun 5.dönem toplantısına da katıldı.