Türkmenistan'da uyuşturucu ile mücadele yasası genişletiliyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva'ya uyuşturucu ile mücadele kapsamında yasaların daha da sertleştirilmesi için çalışmalar başlatmasını istedi.

Konuyla ile ilgili konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, "Uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan kişiler genel aftan yararlanmamalı. Uyuşturucuya bulaşanların cezaları artırılmalı." dedi. Her hafta başında videokonferans aracılığıyla geniş katılımlı çalışma toplantısı düzenleyen Berdimuhamedov, uyuşturucu ile mücadele birimlerinin yöneticileriyle konuyu masaya yatırdı.

Türkmen lider, Sağlıklı Cemiyet Dairesi Başkanı Atadurdu Osmanov'a uyuşturucu ile mücadele kapsamında kurumun altyapısının güçlendirilmesi ile ilgili teklifleri hazırlaması yönünde talimatta bulundu.
"Uyuşturucu bağımlılığı çok kötü bir durum. Bu nedenle uyuşturucuya karşı kararlı şekilde mücadele edeceğiz" diye konuşan Berdimuhamedov, bunun için gerekli çalışmaların yapılması konusunda ilgili yetkililere talimat verdi.
Afganistan ve İran’a sınırı olan Türkmenistan uyuşturucu ile mücadelede kararlı tutum sergiliyor.