Sekizi Türk olmak üzere toplam on kişinin hayatını kaybettiği Neonazi cinayetleri davasında yargılanan Ralf Wohlleben tutuklu kalmaya devam edecek. Konu hakkında Alman medyasında yayınlanan bilgileri doğrulayan Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) Andrea Titz, 6. Suç Ceza Dairesinin Wohlleben'in tutukluluğunun kaldırılması talebini reddettiğini bildirdi. Wohlleben'in avukatları ise müvekkilleri hakkındaki iddiaların kesinleşmediğini ve haksız yere gözaltında tutulduğunu iddia etti.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyelerinin yaptığı ileri sürülen on cinayetin dokuzuna yardımcı olmakla suçlanan Wohlleben, üç yıldır tutuklı ve bu şekilde mahkemeye getiriliyor. Mahkemede suskunluğunu bozmayan sanığın, işlenen cinayetlerde kullanılan Ceska 83 model silahı 1999 yılı sonlarında teröristlere ulaştırdığı ifade ediliyor. Mahkemede sanık olarak yargılanan Carsten S., verdiği ifadede Ceska 83 model silahı, Wohlleben'den para verip sipariş etmesi üzerine NSU üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'a 2000 yılı başlarında 50 mermi ile götürdüğünü itiraf etmişti.

Kararı değerlendiren müdahil avukatlardan Seda Başay, 'sevindirici' olarak değerlendirdiği kararı şu şekilde yorumladı: "Döner-cinayetlerinde" kullanılan Ceska'nın İsviçre'den geldiği ispatlanmıştır. Sanık Carsten S.'in Ceska'yı diğer sanık Wohlleben'in isteği üzerine satın alıp diğer üçlüye ulaştırıldığı kesinleşmiştir. Bu karar, sanık Wohlleben'in uzun bir hapis cezasına çarptırılacağının bir belirtisidir. Bu ara karardır."

Öte yandan davada yargılanan bir diğer sanık Andre E.'nin ise Pazartesi günü akşamı Münih'te düzenlenen İslam karşıtı Pegida yürüyüşüne katıldığı Alman basınında yer aldı.