Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından Twitter’ın yayımladığı ‘şeffaflık raporu’nda Türkiye, siteden içerik kaldırılmasına yönelik en çok talepte bulunan ülke oldu.

Twitter’ın resmi internet sitesinde açıklanan ‘şeffaflık raporu’nda, hükümetlerden ya da hükümetin yetkili kıldığı mecralardan, siteden içerik kaldırılmasına yönelik talepler, küresel olarak yüzde 84’lük bir artış gösterdi. Artış gösteren ülkeler arasında Türkiye ise geçen yılın son 6 aylık döneminde belirttiği 477 başvuruyla, içerik kaldırılmasını en çok talep eden ülke olarak gösterildi. Türkiye’yi Rusya ve Almanya takip ediyor.

Türkiye’den gelen taleplerin genelinin bireylerin ve hükümet yetkililerinin kişilik haklarının ihlal edildiğine yönelik iddiaları içerdiğini belirten sosyal paylaşım sitesi, şimdiye kadar ilgili mahkeme kararı tebliğ edilmeden hiçbir içeriğin ülkede gizlenmediğini vurguladı.

Öte yandan, Twitter kullanıcı hesabı bilgilerine ilişkin hükümetlerden gelen taleplerin yüzde 40 oranında bir artış gözlemlendiği açıklanan raporda ilk üç ülke arasında ABD, Rusya ve Türkiye yer alıyor. Rapora göre, geçen yılın son 6 aylık döneminde Türkiye’den kullanıcı hesaplarına ilişkin 496 ayrı istekle üçüncü sırada. İlk iki sırada ise Amerika ve Hindistan bulunuyor.

Twitter sosyal paylaşım sitesi, kurulduğundan itibaren bünyesinde toplam 288 milyon kullanıcı hesabı bulunuyor. Türkiye’de ise 12 milyondan fazla kullanıcı hesabı olduğu tahmin ediliyor.