Almanya’da sürekli işsizlik ve uyum sorunlarıyla tartışma konusu olan göçmenler, son yıllarda artarak başarı hikâyelerinin baş aktörleri olarak kamuoyunda adlarından söz ettiriyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Türk müteşebbislerin gayretleriyle faaliyete geçen Eringerfeld Eğitim Kurumları’nın ‘Abitur’ sınavında yüzde 100 başarı ile tamamlamasının ardından iki güzel haber de Duisburg ve Schwedt şehirlerinden geldi.

Duisburg şehrinin Melderich bölgesinde faaliyet gösteren Max-Planck Gymnasium’u 1.0 ortalamayla birincilikle bitiren Melda Akyazı önemli bir başarıya imza attı. 99 öğrenci arasından ilk sırayı alan Akyazı, fizik bölümünde eğitimine devam edeceğini ifade etti. Başarısını, çok çalışmaya bağlayan Akyazı, kendisine destek olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrencilerin ‘Abitur’ diplomalarını aldığı haftada önemli bir başarı hikayesi de Brandenburg eyaletinden geldi. Schwedt şehrindeki Carl-Friedrich Gauß Gymnasium öğrencisi olan Nur Yasin Kassab, 1.0 ortalamayla okulu birincilikle bitirdi. Alman medyasının büyük ilgi gösterdiği Kasab, Almanya’ya üç yıl önce mülteci olarak gelen Suriyeli bir tıpçı babanın kızı. Savaştan kaçarak Schwedt şehrine gelen Kassab, tek kelime Almanca bilmeden başladığı okul serüvenindeki başarısında kendisine sürekli destek olan sınıf arkadaşları Inga ve Fina’nın çok büyük etkisinin olduğunu ifade etti. Geldiği yıl 10. sınıfı tekrarlamak zorunda kaldığını belirten Nur, "Önceleri Almanca konuşmaktan korkuyordum. Arkadaşlarım beni kabullendiler ve bana çok destek oldular." açıklamalarında bulundu. 19 yaşındaki Nur, doktor olmak istediğini ifade etti.