Fransa Alpleri’ne çakılan yolcu uçağının, yardımcı pilot tarafından kasten düşürüldüğünün açıklanması Germanwings ve Lufthansa şirketlerini şoke etti.

Köln’de basın toplantısı düzenleyen Lufthansa CEO'su Carsten Spohr de Köln'de düzenlediği basın toplantısında yardımcı pilotun yaptıklarının kendilerine konuşacak bir şey bırakmadığını söyledi. Derin bir şokta olduklarını dile getiren Spohr, "Böyle bir şeyin kâbusunu bile göremezdik.” dedi.

Spohr, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in 6 yıl önce eğitimine ara verdiğini ve bir süre uçuş görevlisi olarak çalıştığını kaydetti. Lufthansa CEO'su Lubitz’in eğitimine ara verme gerekçesini bildirmediğini, ardından 2013 yılında da Germanwings'te göreve başladığını anlattı.

Böylesine münferit bir olayı engellemenin mümkün olmadığını ifade eden Spohr, şirkette her zaman güvenliğin öncelikli olduğunu ve çalışanlar seçilirken büyük ihtimam gösterildiğini vurguladı. Spohr, “Buna rağmen başımıza bu geldi. Sadece üzgün olduğumuzu söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.