Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Başbakan Yatsenük, mevkidaşı Ahmet Davutoğlu’na gönderdiği telgrafta, Ankara’daki terör saldırı sonucunda ölenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Ukrayna’nın her türlü terörizmi kınadığının altını çizen Ukrayna hükümetinin başkanı Yatsenük, “Bu tür rezil bir saldırının hiçbir gerekçesi olamaz.” dedi.

Ayrıca, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Ankara’daki çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı kanlı terör saldırısı sert bir dille kınandı.

Bu tür terör saldırılanın hiçbir gerekçesinin olamayacağını bildiren Ukrayna Dışişleri, binlerce vatandaşını terör saldırıları sonucunda kaybeden Ukrayna halkının Türk halkı ile dayanışma içerisinde olduğu belirtildi.

Dünya kamuoyunu terörizmin her türlüsüne karşı kararlı bir şekilde mücadeleye çağıran Ukrayna Dışişleri, Türk halkının zor zamanlarında ölenlerin ailelerine ve yakınlarına en içten bir şekilde başsağlığı mesajı verildi.

Öte yandan Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği de Ankara’daki patlamalar sonucunda hayatını kaybedenler arasında Ukrayna vatandaşının olup olmadığı konusunda henüz bilgi olmadığını açıkladı.