Uluslararası Meridyen Okulu ve Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi ‘Syaivo’, başkent Kiev’deki mültecilere kurban yardımını ulaştırdı.

Kiev Belediyesi Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Aile birimi bünyesindeki Podil İlçesi merkezinde, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalar nedeniyle başkent Kiev’e gelmek zorunda kalan ailelere kurban yardımı yapıldı. Mültecilere pasaport kayıtları ve imza karşılığında teslim edilen yardımlar ilgili birimlerin kayıtlarına da resmi tutanaklarla geçirildi.

Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Syaivo’nun faaliyetlerine destek veren hizmet gönüllüleri belediyenin alanına gelemeyecek haldeki hasta, yaşlı ve engellilerin ise ayağına gitti.

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ın Sivastopol şehrinden Kiev’e gelen Oksana Che adlı mülteci Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada Kurban Bayramını durumları kötü olan insanlara ulaşma adına bir fırsata çeviren inananlara teşekkür etti.

KİEV’DE ÇOK SAYIDA MÜLTECİ BULUNUYOR

Kurban eti dağıtım organizasyonuna destek veren Podil İlçe Belediyesi Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Aile birimini yetkilisi İrina Ulak ise Cihan’a, “Bugün bizim merkezimizin alanında, Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Syaivo ile Meridyen Okulu yardım faaliyeti gerçekleştirdi. Kiev’de özelikle Kırım Özerk Cumhuriyeti, Donetsk ve Lugansk’tan gelen çok sayıda mülteci bulunuyor. Türk dostlarımızın büyük Kurban Bayramı vesilesiyle hazırladıkları hediyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bizim muhtaçlarımıza yardım eden Türk insanına minnettarlığımızı bildiriyorum.” dedi.

Kurban paketinin ulaştırıldığı Nataşa Malak aldı sığınmacı ise “Ben Lugansk’tan geldim mülteciyim. Bir yılı aşkın süredir Kiev’de yaşıyorum. Hiçbir ayrım gözetmeksizin bize yardım eden kişilere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

DARÜLACEZEYE DE KURBAN ETİ VERİLDİ

Darülacezede ikamet eden düşkünlere ulaşan gönüllüler burada kalan engellilerle de yakından ilgilenerek dualarını aldı. Doğudaki çatışmalardan önce hali vakti yerinde olduğu dönemde Türkiye’de tatil de yapmış olan Stanislav İvanoviç şunları söyledi: “Türkler her zaman yardım yapıyor. Sizin ülkeniz de hiçbir zaman savaş olmasın. Mutlu, huzurlu ve afiyette kalın. Biz her zaman sizleri seveceğiz.”

Aynı yerdek kalan emekli Alina Pavlovivna ise yardımın doğum gününde ulaşmasının kendisi için ayrıca anlamlı olduğunu ifade etti. Yardım paketini getiren Türk öğretmenlere, gençlik yıllarının, çocuklarının ve torunlarının fotoğraflarını gösteren Alina Pavlovivna, öğretmenlere elleri boş dahi olsa kendilerini ziyaret etmelerini istedi. Çocuklarının çok sık Türkiye’ye gittiğini belirten Pavlovivna Türk filmlerini çok sevdiğini, Türk milletinin harikulâde hasletleri olduğunu dile getirdi. Allah’ın birliğine vurgu yapan Pavlovivna, Ukrayna ve Türkiye arasındaki birlik ve beraberliğin sonsuza kadar sürmesi temennisinde bulundu.

Kurban organizasyonu gerçekleştiren Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi ‘Syaivo’ Genel Müdürü Gökhan Demir ise Kurban Bayramı vesilesiyle iş dünyasının ve aynı zamanda Uluslararası Meridyen Okullarının işbirliği ile kesilen kurbanlardan elde edilen etlerden hazırlanan yardım paketlerini 2 bin 500’ün üzerinde aileye ulaştırdıklarını bildirdi.

Ukrayna makamlarının da Syaivo Kültür Merkezlerinin çalışmalarını takdir ettiğini belirten Gökhan Demir, yardım ulaştırdıkları her yerde büyük teveccüh gördüklerini dile getirdi.