Askeri üniformasını giyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırdığı Debaltsevo şehrinden Artemovsk’a çekilen Ukrayna askerlerini ziyaret etti.

Yeni açılan cephe hattında muharip askerlerle buluşan Poroşenko, bütün askerlere cesaret ve gösterdikleri kahramanlıklardan dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Poroşenko, “Böyle bir silahlı kuvvetlerin Başkomutanı olmanın mutluluk ve gururunu yaşıyorum. Üzerinize yapılan bir darbeye rağmen sizler Debaltsevo’daki konumunuzda sonuna kadar direndiniz. Bizler kendi toprağımızı koruyoruz. Sizlerin her birinize cesaret ve kahramanlığınızdan dolayı minnettarım.” dedi.

“DÜNYA, RUSYA’NIN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİĞİNİ GÖRDÜ”

Minsk’teki barış anlaşması ve Debaltsevo’daki son durumu değerlendiren Poroşenko; “Bütün dünya Rusya’nın üzerine aldığı yükümlülükleri yerine getirmediğini gördü.” diye konuştu.

Poroşenko, 128. Mukaçev Dağ-Piyade Tugayı Komutanı Sergey Şaptala’yı 'Ukrayna Kahramanı' nişanı ile onurlandırdı. Sergey Şaptala, “Askerlerim verilen her görevi hakkıyla yaptı. Genelkurmay’dan çekilme emri geldikten sonra çekildik. Askerlerimiz Ukrayna devleti ve toprak bütünlüğünü korumaya her daim hazırdır.” şeklinde konuştu.

Artemovsk’ta ayrılıkçılarla savaşan birliklerin komutanlarıyla da görüşen Poroşenko, bölgedeki askerlerin rotasyona tabi tutulacağını söyledi.