Belarus’un başkenti Minsk’te 'Normandiya Dörtlüsü' olarak tanımlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’ın Ukrayna krizinin çözümü için yaptığı zirve 10 saat sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in siyasi kariyerinde katıldığı en uzun zirve olması itibari ile rekor kırılan görüşmeler sonrası henüz bir açıklama yapılmadı. Kapalı kapılar ardından gerçekleşen toplantıda liderler 3-5 dakikalık sürelerle dışarı çıkabildi. Dar çerçevede yapılan toplantılara bazen dışişleri bakanları ve teknik heyetler de alındı.

Yüzlerce basın mensubu zirvede geçen tartışmalar konusunda bilgi almaya çalışırken, çoğunlukla zemin katta koridorda beklemek zorunda kaldı. Diplomatlar tartışılan konularla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Zirve sonrasında ortak bir deklarasyona imza atılması bekleniyor. Ukrayna’da ateşkesin sağlanması, ağır silahların çekilmesi, esirlerin takası, ayrılıkçı bölgelerin statüsü, silahlardan arındırılmış koridor, Rusya sınırının kontrolü ve diğer maddeler detaylı bir şekilde ele alındı.