Türk müteşebbisleri tarafından Ukrayna'da açılan Uluslararası Meridyen Okulu ve Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi organizesiyle ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıldı. Hazırlanan binden fazla kurban paketi, başkent Kiev’deki okulun üç ayrı yerleşkesi çevresindeki fakirlere ulaştırıldı.

Uluslararası Meridyen Okulu’nun gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmesine yardımcı olan Kiev Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sorumlularından Natalya Pavlovna, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “Meridyen Okulu ve Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi'ne muhtaçlara yaptıklar yardımlardan dolayı minnettarız. Bu yardımlar bizi hem maddi açından hem de manevi bakımından motive ediyor. Çok teşekkür ederiz.” dedi.

Yardım almaya gelenlerden Lüdmila İniçna adlı bir emekli ise memnuniyetini belirterek yılda 3-4 defa daha bu şekilde kurban yardımının yapılması halinde, ete olan ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Nikolay Krukovskiy adlı bir vatandaş ise yapılan yardımın listeler üzerinden medeni bir şekilde ve de izdihama yol açmadan, kimseyi rencide etmeden verilmesinin önemine vurgu yaptı.

“MUHTAÇLAR KURBAN BAYRAMINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR”

Yardımlara ilişkin Cihan’a konuşan Uluslararası Meridyen Okulu’nun ilköğretim bölümü idarecilerinden Alona Tarasenko, her yıl Kurban Bayramı’nda geleneksel olarak düşük gelirli, emekli insanlara yardım ettiklerini belirtti. Artık okul çevresindeki muhtaçların Kurban Bayramını bildiklerine dört gözle beklediklerine dikkat çeken Tarasenko, sadece kurban eti değil muhtaçların diğer gıda ve ihtiyaç malzemelerini de düzenli olarak karşıladıklarını ifade etti.

Bu bayram sayesinde halklar arasında dostluk ilişkilerinin geliştiğine değinen Tarasenko, hâlihazırda okullarında Ukrayna’nın haricinde 18 farklı ülkeden (Türkiye, Kazakistan, Romanya, Filistin, Kırgızistan, Güney Kore, Azerbaycan, Pakistan, Fransa, İran, Hindistan, Lübnan, Özbekistan, Almanya, Avusturya, İsrail, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri) 106 öğrenci okuduğunu bildirdi. İlköğretim idarecisi Tarasenko, değişik ülkelerin farklı kültürden çocuklarının okullarında kardeşlik ve barış içerisinde eğitim almasını, Ukrayna’daki barış ve huzur toplumunun bir tezahürü olduğunu kaydetti.

“BU YARDIMI YAPANLAR SAMİMİ İNSANLAR”

Et yardımını alan Tamara Skakadup adlı bir yaşlı; “Ukrayna halkına bu yardımları ulaştıran kişiler samimi ve hoş insanlar. Milletinizin bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yardım dağıtımı organizasyonuna destek veren Kiev Belediyesi Sağlık Hizmetleri yetkililerinden Lüdmila İvanovna; “Bizim himayemizdeki insanlara yardım ettiğiniz için teşekkür ederiz. Her yıl bu okula yardım almaya geliyoruz. Bu bayramda da bizleri unutmadığınız için sizlere bütün muhtaç sahipleri adından gönülden teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“BU OKUL KAPISINA GELENİ GERİ ÇEVİRMEZ”
Meridyen Okulu yerleşkesinin yakınlarında yaşayan engelli bir çocuk annesi Tatyana Borisovna şunları söyledi; “Çok zor durumdayım hiçbir gelirim yok. Yatalak bir çocuğa bakıyorum. Komşuların bana ‘bu okul kapısına geleni geri çevirmez onlardan yardım iste’ dedi. Bugün de yardım dağıttığınızı duydum. Bir ümitle ben de geldim. Ben yardım alacaklar listesinde yoktum, bana da verir misiniz? Diye sordum hemen yardımcı oldular.” dedi.

Dünyada böylesine yürekleri sevgi dolu insanların olduğunu görmenin kendisini memnun ettiğini dile getiren Tatyana Borisovna, sadece kendi dininden olan insanlara değil kim gelirse gelsin yardım edilmesinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Kurban eti alan yaşlıların büyük bir kısmı bunun kendileri için büyük bir kıymet ifade ettiğini belirterek bu iyliğe sebep olanlara sağlık ve afiyet temennisinde bulundu.