Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Odesa'da kayıtlı seçmenler, 26. Dönem Milletvekili Erken Genel Seçimi için bugün oy kullanıyor. Kiev ve Odesa’da şehirlerinde oy verme işlemi yerel saat ile 09.00’da başladı ve 21.00’e kadar devam edecek.

Yaklaşık bin 300 seçmenin bulunduğu Kiev’de bu seçimde iki sandık açıldı. Kiev Büyükelçiliği'ne, özellikle Sumy Bölgesi'nden çok sayıda öğrenci oylarını kullanmak için geldi. Seçmenler, başkent Kiev’deki büyükelçilik binası ve Odesa’da olmak üzere iki noktada oy veriyor.

Oyunu kullanan vatandaşların ekserisinin isteği barış ve huzur oldu. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Devrim İlhan Ekingen, “Barış ve huzur istiyoruz. Bütün Türkiye halkı için iyi bir gelecek istiyoruz.” dedi.

Oyunu kullanmak için Sumy şehrinden gelen Kadri Ekingen ise “Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Umarız bu seçimden sonra akan kan durur bütün ülkemize huzur ve barış gelir.” diye konuştu.

7 Haziran'daki seçimlerde Kiev’deki seçmen kütüğüne kayıtlı bin 306 vatandaştan 308’i (yüzde 23,58’i) oyunu kullanmıştı. Kiev’de 7 Haziran genel seçimlerinde kullanılan oyların yüzde 38,69’i HDP’ye, yüzde 28,52’si CHP’ye, yüzde 20’si AKP’ye ve yüzde 11,80’i ise MHP’ye çıkmıştı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi bugün sona erecek. Gümrüklerdeki oy verme işlemi Türkiye’de genelinde oyların kullanılacağı 1 Kasım’a kadar devam edecek.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi bugün sona erecek. Gümrüklerdeki oy verme işlemi 1 Kasım’a kadar devam edecek.