Ukrayna, fuhuş maksatlı ülkeye gelen yabancıların önünü almak isteyen “Defakto” adlı bir grubun videosunu konuşuyor.

Youtube ve sosyal medyada yayınlanan videoda Ukraynalı gençlerin, kadın çağıran bir Türkü kiralık dairesinde basarak dayak attığı ve daha sonra çevre yoluna bornozuyla bıraktığı görülüyor.

Türk vatandaşı olduğu iddia edilen şahsın kimliği, Ukrayna makamları ve büyükelçilik ile irtibata geçmediği için tespit edilemedi. Polis ise görüntülerdeki olayı çok yönlü soruşturuyor.

Videonun girişinde İngilizce ve Rusça olarak; “Son yıllarda, Ukrayna'da fuhuş turizmi facia seviyesinde geldi. Kolluk kuvvetlerinin yetersizliği, kanunların gevşekliği, kadın ticaretinden elde edilen büyük gelirler de bu sektörün gelişmesine sebep oluyor. Ukrayna'nın Avrupa'nın 'sperm lağımı' olmasının önüne geçmenin tek yolu müşterilere korku salmak.” ibareleri yer alıyor.

Videoda asansörde kayda giren şahıslar, yaşadığı daireye hayat kadını çağırdığı ve Türk olduğu iddia edilen şahsı tuzağa düşürdü. Genç gurubun lideri Maksim Golovin videoda sosyal mesaj veriyor. Arkadaşları ise Türk olduğu öne sürülen şahsın kafasına iç çamaşırı geçirip, dayak atıyor. Ellerini ve ağzını bantlayıp, üzerine “Seks turizmine son” yazılı bir döviz asan grup, şahsı çevre yolunda bırakıp kaçıyor.

Videoda şahsın Türk olması da alay konusu edilirken Maksim Golovin yaptığı açıklamada herhangi bir milleti hedef almadıklarını amaçlarının kadınların namusunu korumak olduğunu belirtti.

Öte yandan Türk olduğu iddia edilen şahsın kimliği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken olayın gerçek mi kurgu mu olduğu da tartışılıyor.