Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı bir ilki gerçekleştirerek Türkmenler’in kaldığı Kahramanmaraş Barınma Merkezi’nde Türkmen Toyu düzenledi.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Türk Dünyası Biriminin hayata geçirdiği “Gönülden Gönüle Türk Birliği” projesi kapsamında “1. Türkmen Şenliği” olarak adlandırılan Program, 500 Türkmen’e bazlama ikramının yapıldığı kahvaltıyla başladı.

Türkmenlerin sorunlarını tek tek dinleyen Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış; “Burada bulunan her bir soydaşımızın sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Yaşanan sorunlar sizin değil aynı zamanda bizimdir” İfadelerini kullandı. Kayış, “Biz sizlerin burada birer kardeşiniz. Adımız bir, anımız bir, acımız bir, kavgamız bir, sevdamız bir. Biz büyük bir aileyiz. Batı Trakya’dan Doğu Türkistan’a, Kırım’dan Türkmeneli’ne büyük Türk Milletiyiz. Sizlerle kurduğumuz gönül köprülerinin yıkılmasına hiç bir zaman müsaade etmeyecek, müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

“Türkmeneli Bizim Sevdamızdır!”

Bir Türkmeneli davalarının olduğunu dile getiren Kayış; “Türkmeneli bizim sevdamızdır. Ülkü Ocakaları oldukça soydaşlarımız yalnız değildir. Birlikten gelen bağımız birlikle ebedi kalacaktır. Birlikte sıkıntılarınıza çözüm olacak, refaha kavuşmanız için ne gerekiyorsa yapacağız. Daima sizinleyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun soydaşlarımızın derdiyle dertleniyor, sizinle ağlıyor, sizinle gülüyoruz. And olsun ki sizin haklarınızın sonuna dek savunucusu olacağız. Biz; Tanrı Dağları’ndaki bir çocuğun, Toroslar’daki kardeşi ile kucaklaşmasını istiyoruz. Bundan hareketle sizlerle kucaklaşmaya geldik” dedi.

“Bayır Bucak, Musul, Kerkük Misak-ı Milli’dir. Türk’ündür. İlelebette Türk kalacaktır!”

Başkan Kayış; “Bayır Bucak, Musul, Kerkük Misak-ı Milli’dir. Türk’ündür. İlelebette Türk kalacaktır. Yeterki biz bir olalım. İri olalım, diri olalım. Gözleyeniniz var, izleyeniniz var. Üzerinize titreyeniniz var. El ele gönülden gönüle sonsuza kadar sizinle yan yana yürüyecek Ülkücü kardeşleriniz var. Hiç bir zaman yalnız değilsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Ülkü Ocakları yöneticileri tarafından Türkmen balalarına hediyeler verilirken, Türkmenlerde Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış’a Türkiye ve Irak Türkmen Cephesi Bayrağı ile birlikte Kuran-ı Kerim hediye ettiler. Türkmenlerle hatıra fotoğrafları çekildikten sonra program son buldu.