ABD hükümetinin Luanda hükümetini uyarması gerektiğini söyleyen Hager makalesinde, "Angola için ifade özgürlüğü elmastan daha önemli olmalı." yorumunda bulundu.

Hager, "Marques’in daha önce de Angola hükümeti tarafından defalarca tacize uğrayıp tutuklandığını ama cesaretli yazarın özellikle maden sektöründe generallerin insan hakları ihlallerini yazmaya devam ettiğini." ifade etti.

Marques, 2011 yılında yazdığı kitabında generallerin özel sektörde ve madenlerdeki hukuksuz işlemlerini ayrıntıları ile anlatmıştı. Angola halkı için adalet istediğini söyleyen Marques hakkında 'hakaret etmekten' dava açıldı.

Angolalı yazar Marques, 2000 yılında da Devlet Başkanı Eduardo dos Santos’u 'karalamak' suçundan 6 ay hapis cezası almıştı. Öte yandan BM İnsan Hakları Komitesi, ifade özgürlüğü ihlal edildiği için yazarın cezasını iptal ettirmişti. Daha sonra 2006’da 'basın kanunu' çıkaran Angola, gazetecilerin hükümeti açıktan eleştirmelerini yasaklamış ve sonraki yıllarda bir çok medyacı üst düzey hükümet yetkililerini eleştirdiği için yargılanmıştı.