KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Azerbeycanlı öğrenciler tarafında kutlanıp vatandaşlara karanfil dağıtıldı.

Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural Şahbazlı, Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi önünde günün önemini belirten basın açıklamasında, Asım'ın nesli olarak burada bulunduklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 95. yılında rahmet, minnet ve özlemle andıklarını dile getiren Şahbazlı, "Yazdığı İstiklal Marşı'na ödül olarak o günün 500 lirasını kabul etmeyen, dönemin Türk Kızılay'ına bağışlayan, İstiklal Marşı'nı Safahat'a almayarak onu kahraman ordumuza ithaf eden milli ve istiklal şairimiz Üstad Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşımızın 95. yılında rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Bizler bu gün burada İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümü nedeniyle üstadımızın görmek istediği bir nesil olarak Asım'ın nesli olarak buradayız" dedi.

Allah'tan devlete ve milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırtmamasını dileyen Şahbazlı, "Son zamanlarda ülkemizde ve çevremizde oynanan kirli oyunlarla ülkelerimize İstiklal Marşı yazdırmak ve bayraklarımızı indirmek isteyene dahili ve harici güçlere bizler bugün buradan sesleniyoruz. Vefatında ilk başta sadece Katip-i Hususiyle camiye götürülmekte olan üstadın cenazesine zamanında sahip çıkan o gençlik gibi Asım'ın nesli olarak ülkemize ve devletimize, bayrağımıza ve dinimize her zaman sahip çıkacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençli Kolları ve Üniversite Birim Başkanlığı, Kahramanmaraş-Azerbaycan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yeşilaş Topluluğu üyelerinin de yer aldığı açıklamanın ardından vatandaşlara günün anısına karanfil dağıtıldı.