Almanya'da çocukları gençlik daireleri tarafından alınan Türk ailelere yardımcı olan Umut Yıldızı Derneği, Türklerin gençlik dairelerinden beklentilerini kapsayan bir dilekçeyi Bavyera Meclisi Dilekçe Komisyonu’na sundu. İş, Sosyal İşler, Gençlik, Aile ve Uyum Komisyonu'nun dünkü toplantısına katılmak için Münih'e gelen dernek başkanı Kamil Altay, komisyona sundukları dilekçenin toplantı öncesi görüşüldüğünü ve alınacak kararların kendilerine mektupla bildirileceğini haber verdi.

Beklentilerinin mecliste yapılan toplantıda söz alıp, sorunları dile getirmek olduğunu kaydeden Altay, konunun takipçisi olacaklarını anlattı. Komisyona gençlik daireleri ve ailelerden alınan çocuklarla ilgili verilen dilekçede toplam 14 madde yer alıyor.

Bunların bazıları şunlar: Gençlik dairelerinin öncelikli hedefi, ailenin yapısının muhafaza edilmesi olmalıdır, çocukların koruma altına alınmaları geçici bir çözümdür, el konulan göçmen ailelere mensup çocuklar, aynı kültürel kökenden gelen akrabalara ya da diğer aile fertlerine verilmeli, öz aile ile bağlar koparılmamalı, çifte vatandaş olan çocuklara da el konulduğunda konsolosluklara bildirilmeli, koruma altına alınan kardeşler birbirinden ayırılmamalı, yurtlar denetlenmeli.