Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Prof. Dr Noam Chomsky, Türkiye’nin önceki dehşet yıllarına dönmeden uzlaşma sürecini tekrar kazanması gerektiğini söyledi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarını Cihan Haber Ajansı'na () değerlendiren Chomsky, Türkiye’nin 1990’larda Kürt nüfusuna karşı olan savaşının büyük zulümlerden bir tanesi olduğunu savundu.

Kürtler konusunda önemli adımlar atıldığını belirten ünlü düşünür, “Bu yüzyılın ilk yıllarında önemli derecede iyileşmeler oldu ama Erdoğan’ın daha tutucu ve sert olması sebebiyle 2005’te bu durum daha karışık hale geldi. Türkiye'nin, dehşetli yıllara geri dönmeden önce uzlaşma sürecini geri kazanması çok önemli.” diye konuştu.

PKK’nın barış müzakareleri sürecinde önemli adımlar attığını kaydeden Chomsky ama şu anda bunun sona erdiğine dikkat çekti. “Her iki tarafın barış müzakereler sürecine geri dönmesi arayışına girmesi gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Akademik çalışmalarını 50 yıldır dünyaca ünlü Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) Dilbilim ve Felsefe Bölümü'nde sürdüren Profesör Dr. Noam Chomsky, Türkiye’nin uzlaşma sürecini geri kazanmasının çok önemli olduğunu belirtti. “Bunu sağlamakta Türk halkının bir görevdir” ifadesini kullandı.