Fransız haber ajansı AFP, ülkenin en ünlü iş adamlarından, TF1 televizonu ve Bouygues Telekom Şirketi’nin sahibi 62 yaşındaki Martin Bouygues’in öldüğünü duyurdu. Ölüm haberi kısa süre içerisinde Fransa’da gündemin ilk sırasına yerleşirken haberin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Ajans, 14.27’de geçtiği haberinde ‘’Martin Bouygues Orne’da kendi rezidansında hayatını kaybetti.’’ ifadelerini kullandı. AFP’nin geçtiği son dakika haberinden yarım saat sonra TF1’in Twitter adresinden yapılan açıklamada ölüm haberinin doğru olmadığı açıklandı. Fransa’nın en ünlü kanalı TF1’in Haber Müdürü Catherine Nayl de ''10 dakika önce Martin Bouygues ile konuştum. Gayet iyi, bu anons onu da çok şaşırtmış durumda.’’ ifadelerini paylaştı.

AFP'nin haberi dayandırdığı, Martin Bouygues'in yaşadığı La Roche Mabile şehrine yakın Saint-Denis-sur-Sarthon'n Belediye Başkanı Michel Julien ise olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını dile getirdi. Belediye Başkanı, "Bu sabah Martin isimli birisi hayatını kaybetti. Ama bu söz konusu Martin Bouygues değil." dedi. Michel Julien, AFP muhabirinin kendisine Martin’in ölümünü doğrulatmak için aradığın, kendisinin de bu ölümü doğruladığını hatırlatarak, ancak bunun söz konusu işadamı olmadığını dile getirdi.

AFP 15.24'te geçtiği haberde ise TF1 yönetiminin ünlü işadamının ölümünü yalanladığını yazdı. Daha önce geçtikleri haberin dikkate alınmamasını istedi.

Medyadan inşaat ve telekomünikasyona kadar birçok sektörde faaliyet gösteren ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye yakınlığı ile bilinen Bouygues Grubu'nun patronu Martin Bouygues, 3 milyar Euro'yu bulan servete sahip.