Ürdün, IŞİD'in F-16 pilotu Muaz el-Kesasibe'yi yakarak infaz etmesinin ardından misillemede bulundu. Amman yönetiminin, haha önce örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rişavi ile Ziyad Kerbuli isimli 2 militanı sabaha karşı idam ettiğini duyurdu.

ABD ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönen Kral Abdullah, öldürülen pilotlar için halka sağduyu çağrısında bulundu. Sabah saatlerinde ise IŞİD'in yakalanan intihar bombacısı kadın terörist Sacide el-Rişavi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin idam edildiği bildirildi. Ayrıca IŞİD'in üst kadrolarında yer alan tutuklu 4 kişinin de yakında idam edileceği iddia ediliyor.
Ürdün genelinde yas ilan edilirken ülkeye destek gelmeye devam ediyor. Başta ABD, Fransa, İngiltere ve Mısır olmak üzere Avrupa'dan da bir çok devletten her türlü yardıma hazırız mesajı geldi. Açıklama yapan Ürdün Kralı Abdullah, trajedinin tüm Ürdün halkının acısı olduğunu belirterek, pilotun ailesi ile dayanışma çağrısında bulundu.

IŞİD'e karşı koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırıları sırasında Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağı iki hafta önce Suriye'nin Rakka şehrinde düşmüş ve pilot Kesasebi militanlar tarafından rehin alınmıştı. Örgüt, dün akşam yayınladığı ve El-Kesasebi'ye ait olduğu kesinleşen görüntülerde bir kafesin içine koyulan pilot diri diri yakılarak öldürülüyor.