Emekli ağız cerrahı 91 yaşında bir Avustralyalı, Sydney Havaalanı'nda 4,5 kilo kokainle yakalandı. Doktoru gözaltına alan Federal Polis yetkilileri, yurt dışına seyahat eden Avustralyalıları tanımadıkları insanların verdikleri çantaları taşımamaları yönünde uyardı.

Sydney Havaalanı'nda yapılan kontrollerde çantanın içinde bulunan 27 kalıp sabunun içine özel olarak saklanmış kokain bulundu.

Dr. Victor Twartz isimli 91 yaşındaki yaşlı adam Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinden uçakla Avustralya’ya seyahat ediyordu. Federal Polis, Dr. Twartz’ın taşıdığı çantanın içinde bulunan sabun kalıplarının içine saklanmış 4,5 kilo kokain buldu.

Zanlı Dr. Twartz, “İnternet üzerinde tanıştığım ve dost olduğum bir Hindistanlı arkadaşım içinde sabun kolileri olan bu çantayı Sydney’e gelmek üzere uçağa doğru gittiğim son anda Avustralyalı bir yakınına ulaştırmamı rica etti.” dedi.

Avustralya Federal Polisi, son zamanlarda uyuşturucu kaçakçılarının çeşitli hilelerle yurt dışına seyahat eden Avustralyalılara yaklaştıkları ve güvenlerini kazandıktan sonra içinde uyuşturucu saklı çantaları taşımalarını istediklerini belirterek, uyarılarda bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda da 6 çocuk sahibi Avustralyalı bir anne, 10 bin dolarlık kumar borcunu ödeyebilmek için 25 bin dolar ücret karşılığı Avustralya’ya uyuşturucu sokmaya çalışmış, ancak arama sırasında yakalanarak tutuklanmıştı.

Federal Polis yetkilisi Wayne Buchhorn, bu şekilde kandırılan kişilerin büsbütün masum kabul edilemeyeceklerine işaret ederek, “Çantanızda saklanmış olarak bulunan uyuşturucudan haberiniz olmaması sizin otomatik olarak masum kabul edileceğiniz anlamına gelmiyor. Dikkatsizlik veya bilerek görmezden gelmek gibi nedenlerle tutuklanabilirsiniz.” dedi.