Dil ve Kültür Festivali kapsamında Venezuela'nın başkenti Karakas'ta dil ve kültür gecesi düzenlendi. Sahne alan Türk okulu öğrencileri, hünerlerini sergilerken dakikalarca ayakta alkışlandı.

Unutulmaz anların yaşandığı geceye bir çok ülke temsilciklerinden, büyükelçiliklerden ve Venezuela meclisinden katılımlar oldu.

İstiklal marşı ile başlayan gece, seyirciler tarafından yoğun ilgi gördü. Türk okulu öğrencilerinden Franklin Gregori, söylediği 'Affedersin' şarkısıyla büyük beğeni topladı.

Türkiye'den 16 bin kilometre uzaklıkta, Türk kültürüne uygun sahneye çıkan minik semazenlere başka bir öğrenci gurubu Venezuela'nın yerel dansı ile eşlik etti. Anadolunun folklorik danslarına alışık olmayan Venezuelalılar, çayda çıra ve kına gecesi dansını beğeniyle izledi.

Bir çok yerel dansın da sergilendiği gecede horon adeta Karadeniz rüzgarı estirdi. Horon ve Venezuela'nın yerel dansı birleşince sahnede renkli görüntüler oluştu. Her iki kültürün aynı sahnede birleşmesi izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Türk okulu Los Azulejos öğrencisi Yeiber Paredes’in 'Ela gözlüm' şarkısını seslendirmesinin ardından, yaklaşık yüz öğrenci sahneye çıkarak 'Yeni bir dünya' şarkısını söyleyince dakikalarca ayakta alkışlandı.