İspanya ile Venezuela arasındaki gerginlik her geçen gün tırmanıyor. İspanya Dışişleri Bakanı’nın “basın özgürlüğü” açıklamasına tepki gösteren Venezuelalı meslektaşı “İspanya’ya temel hak ve özgürlükler konusunda birçok ders verebileceklerini” söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Nicolas Maduro yönetimi, Telefonica, Zara, Repsol, BBVA, Mapfre, Iberia ve Air Europa gibi İspanyol şirketlerin temsilcilerini toplayarak, “Venezuela karşıtı medya kampanyasına” son verilmesi için aracı olmalarını istedi.

Venezuala Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Arreaza ve bazı yetkililerin de katıldığı toplantıda, İspanyol işadamlarının bu işi yapmaması durumunda, birtakım önlemler alınacağı şeklinde tehdit edildikleri öne sürülüyor.

Söz konusu toplantıyla ilgili yorumda bulunan İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo, “Fikir ve basın özgürlüğü vazgeçilmez ilkelerdendir.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, “İspanya’ya sosyal alanda, temel hak ve özgürlükler konusunda birçok ders verebileceklerini” kaydetti.
Bakan Rodriguez, “Vatandaşlarının beklentilerine cevap veremeyen İspanyol hükümetinin birçok sorunu var ve birçok insan umutlarını barındıracak bir çatı bulamadığı için ölüyor.” iddiasında bulundu.

İspanya için “Sosyal açıdan dezavantajlı insanların temel ihtiyaçlarını karşılamayıp, kamu parasıyla bankacıların kurtarıldığı bir ülke” tanımlaması yapan Delcy Rodriguez, mevkidaşı Margallo’ya kendilerini "dize getirmek isteyen medya tiranlığına saygı sunmak yerine bu konulara odaklanmasını" tavsiye etti.