Avustralya’nın Victoria Eyaleti Melbourne şehrinde faaliyet gösteren Sirius Kolejleri altıncı kampüsünü hizmete açtı. Açılışta konuşan Victoria Eyaleti Eğitim Bakanı James Merlino, Sirius Kolejleri'ni eyalette verilen "eğitimin kalitesini gösteren en güzel örneklerden birisi" olarak niteledi.

Özel bir törenle yapılan açılışa Başbakan yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanı James Merlino, Avustralya Federal Milletvekili Maria Vamvakinou, Victoria Eyalet Milletvekili Frank McGuire, Selimiye Vakfı Genel Koordinatörü Mesut Lelik ve öğrenci velileri katıldı.

Baştan aşağı bir kutlama töreni şeklinde geçen programda Başbakan yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanı James Merlino açılışı okul öğrencileriyle geriye doğru sayarak alkışlar arasında yaptı.

Açılış konuşması sonrası kürsüye gelen Bakan Merlino, “Sirius Koleji, 18 yıl önce açılmasından bu yana her geçen gün daha da büyüyerek ve gelişerek bugünlere geldi. Sunshine’dan eyaletin kuzeyindeki Shepparton bölgesine kadar yayılan kampüsleriyle Sirius Kolejleri, eğitim sistemimizin, ne tür bir geçmişi olduğuna bakılmaksın genç Victorialı öğrencilere kendilerini geliştirebilmeleri için nasıl katkıda bulunulduğunun en güzel örneklerinden birisini teşkil ediyor.” dedi.

Cihan Haber Ajansı'na özel konuşan aynı zamanda Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı Merlino, Sirius Kolejlerinin başarı hikâyesinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Merlino, “Bu okul Victoria Eyaleti’ndeki eğitimin kalitesini gösteren en güzel örneklerden birisi. 1997 senesinde çok mütevazi şartlar ve sadece 28 öğrenciyle eğitime başlayan okul, bugün muhtelif sayıdaki kampüsleriyle 2 bin 300 öğrenci sayısına ulaşmış harika bir eğitim kurumu haline geldi. Şu anda ise Sirius Kolejlerinin yeni kampüsleri arasına giren Sirius Dallas Koleji’nin yeni okul açılışını kutluyoruz.” dedi.

Yeni kampüs açılışını Victoria Eyaleti resmi internet sitesinden özel olarak da duyuran Merlino, Sirius Kolejleri'nde 25 farklı kültürden öğrencinin eğitim görüyor olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Merlino, “Bakınız Sirius Kolejleri'nde 25 farklı kültürden öğrenci birlikte eğitim görüyor. Böyle bir şeyi söyleyebilmek ne kadar güzel. Bu arada göçmenlerin, eğitimin önemini gelişen doğal bir süreç içinde çok iyi kavradıklarını da belirtmek istiyorum. Göçmenler, kendilerinin geldikleri ülkelerde elde edemedikleri eğitim imkânını burada kendi nesillerine sunmak istiyor. Benim ailem de İtalya’dan bu ülkeye geldiklerinde bana bu eğitimi sunmak için çalışmışlardı. İşte Sirius Kolejlerinin girişimcileri bu hassas noktayı çok iyi anlamış öncü nitelikli insanlar. Eğitim yoluyla hayallerimizi gerçekleştirebileceğimizi biliyorlar.” dedi.

FEDERAL MİLLETVEKİLİ: SİRİUS KOLEJLERİ'NİN BAŞARISINI ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARINDA GÖREBİLİYORUZ

Sirius Kolejleri’nin eğitime başladığı 1997 yılından bu yana bölgeyi Avustralya Federal Parlamentosu’nda temsil eden Maria Vamvakinou da konuşmasında okulların başarısına ilk günden bu yana şahit olduğunu belirtti.

Vamvakinou, “Önceki adıyla Işık şimdiki adıyla Sirius Kolejleri’nin kuruluşundan bugün hem ilkokul hem de lise seviyesinde Victoria Eyaleti’nin en başarılı okullarından birisi haline ulaştığı süreci bizzat çok yakından takip ettim. Sirius Kolejleri’nin bu başarısını her yıl üniversite sınavlarında eyaletin en yüksek puanlarını alması ve çok sayıdaki öğrencilerinin üniversitelerde girdikleri bölümler ve edindikleri kariyerlerde de görebiliyoruz." diye konuştu.

Avustralya Parlamentosu’nda milletvekili olmayı başaran ilk Yunan asıllı kadın politikacı ünvanını da elinde tutan Vamvakinou, Türk eğitimcilerin başarısını şu sözlerle tebrik etti. “Doğrusu burada gördüklerim benim için çok etkileyici oldu. Sirius Kolejleri’nin yeni kampüsünün açılışında bulunmaktan dolayı büyük bir onur duyuyorum. Sirius Kolejleri bu eski okulu yenileyerek, gelecek nesiller olan çocuklarımız ve toplumumuz için hayata kavuşturdu. İşte bu yüzden burada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

"BÜTÜN BUNLAR 20 DOLARLIK KOMİK BİR MEBLAĞLA BAŞLADI"

Yeni kampüs açılışında konuşma yapan milletvekilleri arasında yer alan Frank McGuire ise, Türk toplumuna özel bir hayranlık duyduğunu belirterek, İskoçyalı bir göçmen olan kendi ailesiyle Türk göçmenlerin eğitimdeki başarı hikâyesi arasında benzerlikler gördüğünü belirtti.

McGuire, Türk eğitimcilerin başarı hikâyesini şöyle tanımladı: “Eğitim bir kovanın içine bir şeyler doldurmak değil, insanların içinde bir ateş yakabilmektir. Sirius Kolejleri’nin en büyük başarılarından birisi, eğitim verdiği öğrenciler için bu ateşi yakmak olmuştur. Bu anlamda Broadmedows harika bir Avustralya hikayesine ev sahipliği yapıyor. İlk başlarda bu okulda hiç bir şey yoktu. Başka okulların elden çıkardığı seyyar sınıflarda eğitime başladılar. Sonra masaları sandalyeleri tamamladılar. Evler satınalıp, öğrencilerin kalabileceği dersaneler haline getirdiler. Bütün bunlar 20 dolarlık komik bir meblağla başladı. Bugün sadece bir tane değil, birden fazla kampüsleri olan bir eğitim kurumu haline geldi.”

Sirius Kolejleri Genel Müdürü Serdar Takımoğlu, daha önce Sirius Kız Koleji Kampüsü bünyesinde yer alan ilkokul kısmının ayrı bir okula taşınmasının, kampüsteki sıkışıklığı sona erdirmesinin kendilerini rahatlattığını belirtti. Takımoğlu ayrıca, “Okulumuz 20 dönümden fazla bir alana kurulu. Tam olarak faaliyete geçtiğinde 700 öğrenciye hitap edebilecek bir şekilde dizayn edildi. Daha önce devlet okulu olan binaları bir kaç aylık kısa bir zamanda yeniledik. Kız kolejimizdeki binalara sığmıyorduk. Yeni okulun ilkokul öğrencilerini alması bizi rahatlatacak. Özellikle yabancı öğrenci sayısındaki artış nedeniyle yeni bir kampüs ihtiyacı çok belirgin bir hale gelmişti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Program Sirius Koleji öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği, “On top of the world” isimli şarkıyla devam etti. Ardından programa katılan ve katkıda bulunanlara plaket ve çeşitli hediye takdimi yapıldı. Toplu olarak çekilen fotoğrafların ardından bakan ve milletvekilleriyle, okulların ana sponsoru olan Selimiye Vakfı yetkilileri birlikte yeni okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Programın son bölümünde ise misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Program okul defterinin imzalanması sonrasında sona erdi.

1997 senesinde Işık Koleji ismiyle eğitime başlayan Sirius Kolejlerinin eyalet çapındaki 6 kampüsünde 2 bin 300’den fazla öğrenci eğitim görüyor. Sirius Kolejleri’nin yeni kampüsü, Melbourne’da Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Dallas semtinde açıldı. Sirius Kolejleri böylece Victoria Eyaleti’ndeki kampüs sayısını altıya çıkarmış oldu.