Victoria Yarışlar Bakanı Martin Pakula'dan yarış köpekleri için canlı hayvanların yem olarak kullanılmasına bir son verilmesi gerektiği yönünde sert bir açıklama geldi. Pakula, “Canlı hayvanların yarış köpeği eğitiminde kullanılmasının tamamen ortadan kaldırılmaması durumunda, sektörün bir geleceği olamayacak.” ifadesini kullandı.

Canlı domuz yavruları, tavşanlar ve bir çeşit sıçan olan possumların, yarış köpekleri için yem olarak kullanılmasının ABC Televizyonu’nda yayınlanan 4 Corners programında ortaya çıkmasının ardından Victoria Köpek Yarışları Kurumu Başkanı Peter Caillard istifa etmişti. Ancak 15 köpek eğiticisinin sektörden yasaklanması kararı, bir daha canlı hayvanları yem olarak kullanmayacaklarına dair belge imzalamalarının ardından geri alındı.

Bakan Pakula, canlı hayvanların yem olarak kullanılmasıyla ilgili iki ayrı raporun hazırlandığını belirterek, "Bu raporların elimize geçmesiyle, canlı hayvanların yem olarak kullanılmasının ne kadar yaygın olduğu konusunda daha net bir bilgimiz olacak." dedi.

Pakula, sektöre de net bir mesaj göndererek, "Köpek yarışçılarının şunu anlaması gerekiyor. Bu işe bir son vermezlerse bu sektörün bir geleceği olmayacak." dedi.