Kabe'deki vinç kazasında yaralanan aralarında 3 Türk'ün de bulunduğu vatandaşlardan 25'i, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in talimatı ile Arafat'ta bulunan Jabal al-Rahma Hastanesi'ne nakledildi.

On gün önce Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle Mescid-i Haram'daki genişletme çalışmaları için kullanılan vinç devrilmişti. Yüzden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği kazada, 2 yüzden fazla kişi de yaralanmıştı. Yaralıların bir kısmı Mekke'de bulunan Kral Faysal Hastanesi'ne getirilmişti. Bugün sabah saatlerinde aralarında 3 Türk'ün de bulunduğu 25 hasta ise toplam 30 ambulans ve 2 otobüs ile Arafat'ta bulunan Jabal el-Rahma Hastanesi'ne nakledildi. Hacı adayları, Arafat'ta sağlık durumları el verdikçe görevliler eşliğinde hac vazifesini yerine getirmeye çalışacak.

Vinç kazasında yaralanan Cezayirli Buzid Yusuf, Suudi yetkililerin ve Kral Selman'ın sağladıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ettiğini ve ne olursa olsun Allah'a hamd ettiğini söyledi. Yaralıların taşınmasından sorumlu Mekke Acil Servis İdare Müdürü Doktor Haddan Muhammed Bocan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kral Selman'ın talimatı ile nakil işleminin gerçekleştiğini ve hastaların sağlık durumları el verdikçe hac görevlerini yerine getirmeleri için gereken tüm yardımı yapacaklarını kaydetti. Doktor Bocan sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bugün Kralımızın talimatı üzerine Harem'de vinç kazasında yaralananların Hac ibadetlerini yerine getirebilmeleri için Mekke'deki hastanelerden yaklaşık 25 hastayı 30 ambulansla ve 2 otobüsle taşıdık. Türk kardeşlerimizden 3 tane yaralı hacı adayını, Arafat'taki Cebelü Rahme'de bulunan hastaneye naklettik. Hastalarımızın sağlık durumlarının el vermesi halinde onları Mina ve Müzdelife'ye nakledeceğiz."

Yaralı hacı adayların Arafat'ta bulunan hastanelere taşınma işlemi devam ediyor. Arafat Vakfesi'ne kadar tüm yaralı hacı adaylarının nakil işleminin tamamlanacağı belirtiliyor.