Almanya´da kız öğrencilere yönelik ilk ve tek yatılı okul olma özelliğine sahip ve Türk müteşebbis ve eğitim gönüllülerinin girişimiyle eğitim hayatına kazandırılan Vision Privat Schule´de mezuniyet heyecanı yaşandı. 6 yıl önce açılan ve Alman eğitim sistemi dahilinde Gymnasium ve Realschule olarak eğitim veren Vision Privatschule 10. sınıf mezunları için bir tören düzenlendi.

Öğrenci velilerinin yanısıra çocuklarını kaydettirmeyi düşünen veli adaylarının da hazır bulunduğu törende okulun kuruluşundan bu yana geçen aşamalarla ilgili bir sunum yapıldı. İlk mezuniyette yüzde 80 başarı yakaladıklarını dile getiren yetkililer, bu oranın Almanya ortalamasında çok büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Törende yaptığı konuşmada büyük bir heyecan içerisinde olduğunu söyleyen okul müdiresi Monika Welz, tek tek tüm öğrencileri sahneye çıkararak vedalaştı.

İlk kez okulu ve okul öğrencilerini yakından tanıma fırsatı yakaladığını söyleyen Avrupa Haber Gazetesi sahibi Aytuna Adanur, “Gördüğüm manzara hakikaten beni çok duygulandırdı. Ben de 6. sınıfa kızımı kayıt yaptırmak istiyorum. Okulu ve yurt kısmını gezdik. Kızım evdeyken yatılı kalmak istemediğini ama okulu ve faaliyetleri görünce hemen kayıt yaptırmak istediğini söyledi. İnşallah kızımızın kaydını yaptıracağız." şeklinde konuştu.

Vision Privatschule’nin bir yandan mezun verirken diğer yandan da yeni kayıtlara başladıklarını ifade eden işletme müdürü Vedat Taş, "Okulumuz uzun süredir verilen emeklerin sonucu olarak 10. sınıf Realschule mezunlarını verdi. Yüzde 80 oranında başarımız var. Bu başarı Alman yetkili makamları tarafından da takdir ediliyor. Hedefimiz önümüzdeki senelerde bu başarı oranını daha da yükseltmek." dedi.

Bu dönem Vision Realschule mezuniyet töreninde öğrenciler ilk geldikleri günden bugüne kadar anılarını anlattı. Törende öğrencilerin müzik ve dans performansları da büyük beğeni topladı.

Yatılı kız okulu olan Vision Privatschulen GmbH Alman eğitim sisteminde faaliyet gösteren bir okul olup bünyesinde Realschule ve Gymnasium olarak iki okul türü bulunduruyor.